Festivalde suyu bedava dağıttılar

Güncelleme Tarihi:

Festivalde suyu bedava dağıttılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2007 00:00

Kızılcahamam'da düzenlenen "Su Festivali"nde içme ve maden suyu fabrikaları festival nedeniyle ürünlerini vatandaşlara ücretsiz dağıttı. Etkinlikler çerçevesinde 60 çocuk sünnet edilirken, Türk Hava Kurumu (THK) paraşütçüleri de ilçe semalarında gösteri sundu.

İlçe merkezinde düzenlenen "Yöresel Yemek Yarışması" ile devam eden festival, yine renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmaya katılan 37 kişi, beş kategoride lezzet yarışına girdi.

Yarışma sonucunda, "ayran aşı" ile İlknur Özcan ve zeytinyağlı dolma-yaprak sarma ile Merve Bulduk birinci olurken, kül çöreği, testi kebabı ve höşmerim tatlısı ile Kemal Ünsal, üç ayrı kategoride de kadın rakiplerini geride bırakarak birinci ilan edildi. Yarışmanın birincileri Cumhuriyet altını kazandı.

Kızılcahamam’daki içme ve maden suyu fabrikaları festival nedeniyle ürünlerini vatandaşlara ücretsiz dağıttı. Bazı firmalar ise açtıkları stantlarda, ürünlerini tanıttı.

Belediye tarafından düzenlenen "Sünnet Şöleni"nde ise 60 çocuk otomobillerle şehir turuna çıkarıldı. Çocuklar daha sonra Kızılcahamam Devlet Hastanesi’nde sünnet edildi.

Bu arada, THK paraşütçüleri ilçe semalarından uçaktan atlayarak, gökyüzünde süzüldü. Taşıdıkları Atatürk posteri ve Türk bayrağı ile gösteri sunan paraşütçüler, izleyicilerin alkışları arasında ilçe stadyumuna indi.

Stadyumdaki kutlama programında sahneye çıkan sanatçılar Coşkun Sabah ve Muazzez Ersoy ise verdikleri konserle Kızılcahamamlılara neşeli dakikalar yaşattı.

Konser sırasında Kızılcahamam Belediye Başkanı Adem Özbekler, ÖSS sınavında ilçedeki öğrenciler arasında en iyi dereceyi alarak çeşitli üniversitelere girmeye hak kazanan Memduh Cihat Taşkın, Güray Gülşen ve Emel Satı Topçu’ya birer dizüstü bilgisayar hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!