Festival tüm renkleriyle devam

Güncelleme Tarihi:

Festival tüm renkleriyle devam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 12:00

Festival tüm renkleriyle devam

Haberin Devamı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) 17 Mayıs - 25 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlediği 30. Uluslararası İzmir Festivali'nin Haziran ayı etkinlikleri, 2 Haziran Perşembe günü Ufuk-Bahar Dördüncü Piyano İkilisi'nin AASSM'de yapılacak “Sahnede İsyan" konseri ile başlayacak. Günümüzün önemli sinema adamlarından Fabrice Aragno'nun görsel tasarımı eşliğinde Dördüncü Kardeşler, dönemlerinde sahnede isyan yaratan Debussy ve Stravinsky'nin eserlerini dört el piyano ile yorumlayacak.

7 Haziran Salı gecesi İKSEV'in iki yılda bir kurucu başkanı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı adına düzenlediği Ulusal Beste Yarışması'nın final konseri AASSM'de yapılacak. Konser Şarkıları dalında düzenlenen yarışmada finale kalan 12 eser Şef Serdar Yalçın yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilecek. Aynı gece Hasan Uçarsu'nun Uluslararası İzmir Festivali'nin otuzuncu yılı için bestelediği “İzmir, Güzel İzmir" adlı eserin dünya prömiyeri de yapılacak. Konseri izlemek isteyenler ücretsiz davetiyelerini AASSM'deki İKSEV gişesinden alınabilecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu, Uluslararası İzmir Festivali'nin otuzuncu yılına, polisiye ve gizem edebiyatının önemli ismi Anthony Horowitz'in tek oyunu “Ermişler ya da Günahkârlar" ile katılacak. 9 Haziran Perşembe günü saat 21.30'da İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde sahnelenecek oyunu Barış Erdenk yönetecek. Oyun, davetiye karşılığı izlenebilecek.

Flamenco Gitarın efsane ismi Paco Pena, uzun bir aradan sonra tekrar Uluslararası İzmir Festivali'nde. Pena ve Grubu, Flamencura Projesi ile 14 Haziran Salı günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunu dolduracak izleyicilerini Flamenco felsefesinin derinliklerine götürmeyi vadediyor.

Massimo Mercelli, 16 Haziran akşamı saat 21.30'da Efes Celsus'da 30. Uluslararası İzmir Festivali'nin unutulmaz konserlerinden birini verecek. Piyanist Ramin Bahrami eşliğinde Mercelli, Bach'ın ölümsüz müziğini benzersiz virtüözitesi ile Celsus Kütüphanesi'nin muhteşem atmosferinde yorumlayacak.

20 Haziran Pazartesi günü Celsus Kütüphanesi sıra dışı bir konsere sahne olacak. Müzik dünyasına trompeti bir solo enstrüman olarak kabul ettiren, ünlü bestecilerin adına eserler bestelediği Mauro Maur, Festival'e sinemanın büyüsünü taşıyacak. İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak konserde Mauro Maur'a birlikte çok başarılı konserlere imza attığı Kanadalı piyanist Francesca De Clossey eşlik edecek.

Polonya'nın gururu piyanist Konrad Skolarski, 22 Haziran çarşamba gecesi Efes Celsus'da Festival izleyicileri için çalacak. Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak Konserde Skolarski, Bach, Chopin, Berio, Debussy, Rachmaninov, Scriabin ve Liszt'in eserlerinden örnekler seslendirecek.

30. Uluslararası İzmir Festivali'nin kapanış konserini 25 Haziran Cumartesi günü Efes Antik Tiyatro'da Viyana Senfoni Orkestrası yapacak. Klasik müzik dünyasında tartışmasız önemli bir ağırlığa sahip Viyana Ekolünün önde gelen temsilcilerinden Viyana Senfoni Orkestrası konserde Çaykovski'nin “Fırtına" fantezi uvertürünü, Liszt'in 2 numaralı piyano konçertosunu ve Dvorak'ın 7. Senfonisini seslendirecek.

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı'nın katkıları, Eczacıbaşı Holding'in ana sponsorluğu, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenen 30. Uluslararası İzmir Festivali'nin biletleri Biletix gişelerinden alınabilir.

İZMİR (DHA)

foto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!