Ferrero ve Oltan Gıda’nın iftar yemeğinde fındık konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Ferrero ve Oltan Gıda’nın iftar yemeğinde fındık konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 16:15

TRABZON’da fındık devi Ferrero Grubu ve Oltan Gıda yöneticileri, iftar yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Zorlu Grand Otel’de düzenlenen iftar yemeğine Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Oltan Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şükrü Köleoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Ferrero Sürdürülebilirlik Direktörü Aldo Cristiano, Ferrero Uluslararası Fındık Şirketi CEO’su Orhan Veli Oltan ve çok sayıda gazeteci katıldı.

OLMAZSA OLMAZIMIZ KARADENİZ FINDIĞI

İftar sonrasında açıklamalarda bulunan Ferrero Uluslararası Fındık Şirketi CEO’su Orhan Veli Oltan, önceliklerinin Türk fındığının kalitesinin artırılması olduğunu belirterek, "İddia edildiği üzere fındığı en ucuz fiyattan satın almak hiçbir suretle bizim amacımız olamaz. Hepimizin aynı gemide olduğu unutulmamalı. Amacımız ucuz satın almak değil. Ferrero ürünlerinin olmazsa olmazı Karadeniz’in özenle seçilmiş fındığıdır. Bu sebepledir ki bizim en büyük önceliğimiz yüksek kalite fındık üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanması ve Türk fındığının dünya pazarlarında hak ettiği yeri almasıdır. Amacımız Türk fındığının kalitesini arttırmaktır" dedi.

DEĞERLİ TARIM PROJESİ

Ferrero Sürdürülebilirlik Direktörü Aldo Cristiano ise, en büyük ideallerinin Türk fındığının dünya pazarında hak ettiği yeri alması olduğunu söyledi. Ferrero Grubu olarak Türkiye’de fındığın en büyük destekçisi olacaklarını kaydeden Cristiano şöyle konuştu:

"Fındık üreticilerine ulaşarak iyi tarım uygulamalarının yanı sıra iyi sosyal uygulamaların da teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışıyoruz. Ferrero, ‘Değerlı Tarım Projesi’ kapsamında fındık üreticileri ve fındık işçilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla bir dizi faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 35 bin çiftçiye ulaştığımız eğitimlerin yanı sıra düzenlediğimiz farkındalık kampanyaları ve etkinliklerle 182 köyde 12 bin çocuğa ulaşarak çocuk işçiliğine dikkat çektik. Ferrero grubu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk fındığının en büyük destekçisi olmaya devam edecek."

Fatih TURAN/TRABZON,(DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!