Feribotlar tamam sıra guletlerde

Güncelleme Tarihi:

Feribotlar tamam sıra guletlerde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2017 18:27

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yunanistan’a dün başlaması beklenen yolcu feribotu yasağının uygulanmayacağını açıkladı. Karar, Egeli feribot firmalarını mutlu etti.

Haberin Devamı


Türkiye’nin ‘beyaz bayrak’ statüsünden ‘gri’ye düşme riskine karşı tedbiren Yunanistan karasularına gidecek Türk bayraklı ticari yatlara getirilen yasakta kısmi çözüm geldi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Yunanistan Denizcilik Bakanı Panagiotis Kouroumplis’le dün Atina’da yaptığı görüşmede, iki ülke arasında yolcu gemileri ve feribot seferlerinin devam etmesi kararı çıktı. Arslan, ahşap teknelerin turizm amaçlı taşımacılığına uygulanacak yasağın da önümüzdeki hafta görüşüleceğini belirtti. Karar, Ege’de iki yaka arasında deniz yoluyla yolcu taşımacılığı yapan firmaları mutlu etti. Belirsizliğin kalkması nedeniyle rahat bir nefes alan sektör temsilcileri, şimdi de guletlerle ilgili güzel bir haber bekliyor.


İKİ YAKA BAĞLANTISI
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, iki ülke arasında geçen ay sonunda ticari yatların tutulmasından dolayı başlayan sıkıntının Bakan Arslan ve bakanlık personelinin büyük gayretleriyle çözüm noktasına geldiğini ifade etti. Öztürk, “Atina’da yapılan görüşmeler sonucunda ülkemizin Ege kıyıları ile Yunanistan’ın Ege adaları arasındaki seferler devam edecek. Ege’nin iki yakası kopmayacak. Karşılıklı yolcu gemileri ve feribot seferleri sürecek. Ülkemiz vatandaşları Yunan adalarına gitmeye, Yunan misafirlerimiz turizm bölgelerimize gelmeye devam edecek. Ticari yatlara yönelik düzenleme de en kısa sürede hayata geçecek” görüşünü paylaştı.

Haberin Devamı

BELİRSİZLİK KALKTI

Bodrum ve Marmaris’ten her gün Yunanistan’ın 5 adasına feribot seferi düzenleyen Yeşil Marmaris Lines’in Satış ve Operasyon Müdürü Sertaç Erarslan ise “Ticari yatlar, yani guletlerle başlayan yasak, bir süre sonra feribotlar için de konuşulmaya başlanmıştı. Ortada resmi bir yazı yoktu ama söylentiler nedeniyle belirsizlik vardı. Biz de liman başkanlıklarının da görüşüyle dün hem Bodrum hem Marmaris’ten Yunan adalarına seferlerimizi yaptık. Bakanlığın feribotta yasağın uygulanmayacağını açıklamasıyla da belirsizlik ortadan kalktı. Eğer bu yasak uygulansaydı hem Ege’deki feribot firmaları hem de Yunan adalarındaki turizm ciddi bir darbe görecekti” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!