Fener çözüldü artık

Fink’in Alex’i kilitlemesi, Emre’nin sakatlanarak çıkması F.Bahçe’yi sıradan bir takım haline getirdi. Bu taktik anlayışı, bundan sonra F.Bahçe ile oynayacak diğer takımların da iştahını kabartacaktır.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’ın son 6 maçta aldığı 6 galibiyetin ardında Mustafa Denizli gerçeği yatıyor. Mustafa Hoca, takımını elindeki kadroya göre oynatıyor. Geçen yıl Fenerbahçe ve Galatasaray’ın olmadığı ligi iki kupayla tamamlayan siyah beyazlılar, sezona kötü başladıktan sonra 6 maçın birçoğunda iyi olmasa da doğru oynayarak yarışa tekrar ortak oldular. Beşiktaş dün akşam “Fenerbahçe’ye karşı nasıl oynanır?” ve “Fenerbahçe nasıl yenilir”in en güzel örneğini verdi. Maçın kazanılmasında en büyük faktör, taktik disiplinle oynayan Fink’ti.
Üzerine gitse kaybederdi
Beşiktaş’ın oyunun büyük bir bölümünü kendi sahasında geçirmiş olması, İnönü’de oynayan bir takım için belki hoş gözükmüyor. Beşiktaş eğer kazanmak için Fenerbahçe’nin üzerine gitseydi, bu skor tam tersi olurdu. Mustafa Hoca, oyuncu kadrosunun Fenerbahçe ile Galatasaray’ın geri döndüğü ligde yeterli olmadığını biliyor. Bu yüzden kazanılan 6 maçlık periyotta oyuncularını çok doğru taktikle oynatıyor. Beşiktaş, haddini bilerek oynadığı 6 maçın hepsini kazandı. Hükmen kazanılan Ankaraspor maçını da sayarsak 7. maçlık bir galibiyet serisi ediyor.
Sıradan takıma dönüştü
Beşiktaş favori olduktan sonra bu şekilde diğer Anadolu takımlarına karşı oynayamaz. Oynarsa da çok eleştiri alır. Beşiktaş’ta Fink’in Fenerbahçe’nin en etkili ismi Alex’i kilitlemesi ve Emre’nin sakatlanarak çıkması Fenerbahçe’yi sıradan bir takım haline getirdi. Bu taktik anlayışı sanırım bundan sonra Fenerbahçe ile oynayacak diğer takımların da iştahını kabartacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları