Fen ve matematik birincisi Ankara coğrafyada çaktı

Güncelleme Tarihi:

Fen ve matematik birincisi Ankara coğrafyada çaktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2011 00:00

Türkiye genelinde üniversiteye giriş sınavı sonuçlarına göre yapılan değerlendirmede matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinde ilk sırayı alan Ankara, coğrafya dersinde 39’uncu sıraya düştü. Milli Eğitim Müdürü Aydoğan, “Sebebini araştırıyoruz. Coğrafya öğretmenleriyle toplantı yapacağız” dedi.

ANKARA’daki öğrencilerin coğrafya dersi zayıf çıktı. Türkiye genelinde liseler arasında üniversiteye giriş sınavı sonuçlarına göre yapılan değerlendirmede Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinde ilk sırayı alan Ankara, Coğrafya dersinde 39’uncu oldu.

Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üniversiteye giriş sınavı sonuçlarına göre, Türkiye’deki tüm okulların başarı durumunun tek tek belirlendiğini ve çalışmanın tüm illere gönderildiğini kaydetti.

Bu çalışmayla hem okulların hem de öğretmenlerin kendi başarı durumlarını görebilmelerinin sağlandığını ifade eden Aydoğan, Ankara’nın Türkiye genelinde Fen ve Matematik alanlarında birinci olmasına rağmen, Coğrafya branşında sorun bulunduğunu belirterek, bunun sebeplerinin araştırıldığını ifade etti. Aydoğan, okullar açıldığında Coğrafya öğretmenleriyle toplantı yapacaklarını belirterek, “Bu toplantıda tartışacağız, öğretmenlerin durumlarını okul okul göstereceğiz. Onlardan taleplerimiz olacak” dedi.

Meslek yorgunu öğretmenler

“Bunlar aslında liselerin sınıf geçme yönetmeliğinde de net bir şekilde var. Yaptırım tabii ki var. Eğer ısrarla öğretmen kendini yenilemiyor, ‘ben sınav yaptım çocuklar çalışmıyor, ben ne yapayım’ diyorsa bunun yaptırımı var. Oradan alıp başka bir yerde deneyeceksin, orada da olmuyorsa ne gerekiyorsa onu yapacaksın. Meslek yorgunu, tükenmişlik sendromu yaşayan öğretmenler varsa bunlarla biz daha yakından ilgileneceğiz. Okul müdürlerine de söyledim; yüzde 10, yüzde 20 başarı gösteriyorsa okul müdürü olarak, disiplin amiri olarak ‘bu okulda bu öğretmen başarısızdır’ desin, ben bir hafta içinde alıp başka bir yere vereyim. Başarılı öğretmenleri rencide etmeden başarısızlar üzerinde yoğunlaşacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!