Feminizme davetiye çıkmasın

Güncelleme Tarihi:

Feminizme davetiye çıkmasın
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2012 00:00

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “Erkeğin otoritesini, egemenliğini kıralım derken, feminizme de davetiye çıkarmamak gerekir” dedi.

Can, Meclis Genel Kurulu’ndaki dünkü kadına yönelik şiddeti önleme tasarısının görüşmelerinde şöyle konuştu: “Kadına zulmedilmesi temel insan haklarına aykırılıktır. Fakat, kadına karşı pozitif ayrımcılık uygulayalım derken kadının aile içerisindeki statüsünü zayıflatmaya, dolayısıyla aileyi zayıflatmaya sebep olacak şeylerden de kaçınmalıyız. Unutmayalım ki her kadın aslında bir aile bireyidir. Kadının birey olarak hakkı elbette önemlidir fakat ailenin dağılmaması daha önemlidir. Pozitif ayrımcılık uygulamaları boşanmayı kolaylaştıracak, ailenin çabucak dağılmasına sebep olacak uygulamalara dönüştürülmemeli. Bir denge gözetilmesi, tercih yapılması, birey olarak kadının haklarıyla birlikte ailenin hakları ve hukuku muhafaza edilmeli diye düşünüyorum. Televizyonlardaki evlilik programlarının kadın onuruna yakışmadığını, TV’lerin buna riayet etmemelerini özellikle istirham ediyorum. Her türlü aşırı tavırdan ve uçtan uzak durulmalı. Erkeğin otoritesini, egemenliğini kıralım derken feminizme de davetiye çıkarmamak gerekir.”
İnşallah sizi değiştirir
Can, konuşmasını, “İnşallah bu kanun neticesi itibarıyla şiddetin bir daha tansiyonu artmaz, şiddet bitirilir” diye tamamlarken, BDP’li Sabahat Tuncel oturduğu yerden, “İnşallah önce sizi değiştirir” diye laf attı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!