FELÇ ETTİ

Güncelleme Tarihi:

FELÇ ETTİ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya'da saatte 60 kilometre hızla esen lodos tekneleri batırdı, 150 ev ile emniyet binasını yağmur suları bastı.

HIZI 60 KM Bayram ve Yılbaşı'nı Antalya'da geçiren tatilciler kötü hava sürpriziyle karşılaştı. Tatilin ilk günü başlayan yağmura önceki gün şiddetli rüzgar da eklendi. Öğle saatlerinde başlayan lodos, akşama doğru şiddetini artırdı. Hızı 60 kilometreye ulaşan rüzgar, sağanak yağmurla birleşince yaşam felç oldu.

SU BASTI Yağmur nedeniyle Uncalı Emniyet Müdürlüğü binası ve çoğu gecekondu olmak üzere 150'ye yakın evi su bastı. İtfaiye ve özel şirket vidanjörleri, suları boşaltmak için dün sabaha kadar çalıştı. Konyaaltı Semti'nde dalgaların şiddetini arttırarak yola kadar ulaşması nedeniyle Antalya-Kemer yolu iki saat trafiğe kapandı. 6’da

Lodos, Antalya Limanı'ndaki küçük balıkçı teknelerini de vurdu. Şiddetli rüzgar ve sağanak yağmur nedeniyle, boyları 7 ile 10 metre arasındaki 20'ye yakın balıkçı teknesi battı. Sabah limana gelen balıkçılar, sulara gömülmüş tekneleriyle karşılaştılar. Balıkçılar, barınak olmamasına tepki gösterdiler.

Lodos Antalya’yı felç etti

ANTALYA'da önceki gün başlayan lodos yaşamı felç eti. Akşam saatlerinde sağanak yağmurla birlikte şiddetini arttıran rüzgar, limandaki balıkçı teknelerini batırdı. Uncalı Emniyet Müdürlüğü binası ile 150'ye yakın evi su basarken, yollarda biriken sular ulaşımı olumsuz etkiledi. Şiddetli Lodos ve yağmur dün akşam saatlerine kadar sürdü.

BEKLENMEDİK HAVA

Ramazan Bayramı ve Yılbaşı'nı Antalya'da geçiren tatilciler kötü hava sürpriziyle karşılaştı. Tatilin ilk gününden beri devam eden yağmura önceki gün şiddetli rüzgar da eklendi. Öğle saatlerinde başlayan lodos, akşama doğru şiddetini artırdı. Hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan rüzgar, sağanak yağmurla birleşince turistik kentte yaşamı felç etti.

Yağmur nedeniyle Uncalı Emniyet Müdürlüğü binası ve çoğu gecekondu olmak üzere 150'ye yakın evi su bastı. İtfaiye ve özel şirketlere ait vidanjörler, evlerdeki suları boşaltmak için dün sabaha kadar çalıştı. Konyaaltı Semti'nde dalgaların yola kadar ulaşması nedeniyle Antalya-Kemer yolu 2 saat trafiğe kapandı.

TEKNELER BATTI

Lodos, Antalya Limanı'ndaki küçük balıkçı teknelerini de vurdu. Şiddetli rüzgar ve sağanak yağmur nedeniyle, boyları 7 ile 10 metre arasındaki 20'ye yakın balıkçı teknesi battı. Sabah limana

gelen balıkçılar, sulara gömülmüş tekneleriyle karşılaştılar. Çağırdıkları vinçlerle teknelerini kurtarmaya çalışan balıkçılar, Antalya'da bir balıkçı barınağı olmamasına tepki gösterdiler.

TATİLCİLER MAHSUR

Tatilini Antalya'da geçirenler de kötü hava koşulları yüzünden otellerde mahsur kaldılar. Gündüzleri lobide oturup sohbet ederek veya odalarında uyuyarak geçiren tatilciler, geceleri kent merkezindeki bar ve diskolarda eğleniyorlar.

Meteroloji yetkilileri, yağışlı havanın 3 Ocak'a kadar sürmesini beklediklerini açıkladılar. Son 24 saatte Antalya'da metrekareye 25.2 kilo yağış düştüğünü belirten yetkililer, hava sıcaklığında ise herhangi bir değişikliğin olmayacağını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!