Fedakarlık gerek

Güncelleme Tarihi:

Fedakarlık gerek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 00:00

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, müzakereye açılabileceği düşünülen fasılların da “çevre” gibi Türkiye’nin fedakarlığını gerektiren fasıllar olduğunu söyledi.

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği (AB) liderlerinin bir kısmına hakim olan “kısa vadeci yaklaşım”ın Türkiye’nin AB’ye yakınsama sürecinin tempolu ilerleyişini yavaşlattığını söyledi. TOBB Bünyesinde oluşturulan, TOBB Ankara AB Bilgi Merkezi ve AB Genel Sekreterliği Hizmet Binasının açılışı, Devlet Bakanı Egemen Bağış, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ve Büyükelçi Volkan Bozkır tarafından yapıldı. Hisarcıklıoğlu Türkiye ile AB arasında şimdiye kadar 12 fasılda müzakerelerin açıldığını, 1 fasılda geçici olarak kapatıldığını, 8 fasılda askıya alındığını birçok fasılda da üye devletlerin tutumu nedeniyle açılamadığını ifade etti. Tamamen siyasi gerekçelerle müzakerelerin açılamadığı fasıllar bulunduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, müzakereye açılabileceği düşünülen fasılların da “çevre” gibi Türkiye’nin fedakarlığını gerektiren fasıllar olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Yani işler giderek daha da zorlaşıyor” dedi.

Sembolik kurdela kesimi yaptılar

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini de AB ile ilgili Türkiye’deki bilgilendirme merkezlerinin sayısının 20’ye doğru gittiğini söyledi. Pierini, Türkiye’nin uygulamakta olduğu reform sürecini anlatmak açısından da bilgi merkezinin önemine işaret etti. Genel Sekreter Büyükelçi Volkan Bozkır da AB Genel Sekreterliği Hizmet Binası ile birlikte Genel Sekreterlikte yer alan 16 başkanlıktan 8’iyle hizmet vereceklerini söyledi. Binanın açılışı sembolik kurdele kesimiyle yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!