Fazilet Partisi teşkilatı Erdoğan’a hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Fazilet Partisi teşkilatı Erdoğan’a hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir eski Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan yarın cezaevinden çıkacak. Erdoğan özel bir karşılama töreni istemedi, ama FP teşkilatları şimdiden Pınarhisar'a doğru yola çıkmak üzere hazırlıklarını tamamladı.

120 gündür Kırklareli Pınarhisar Kapalı Ceza ve Tevkifevi’nde hükümlü bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın tahliye oluyor. Tahliyeye az bir süre kala Erdoğan'ın cezaevinden çıktıktan sonra ne yapacağına ilişkin çeşitli iddialar gündeme gelmeye başladı.

Erdoğan'a yakın kaynaklar eski Başkan'ın cezaevinden çıktıktan sonra ABD'de İngilizce öğrenmeye gideceği şeklindeki iddiaları yalanladılar. Hapisten çıktıktan sonra sanatçı Adnan Şenses'in Bodrum'daki villasında tatil yapacağı şeklindeki iddianın da doğru olmadığını belirten aynı kaynaklar, şunu söyledi: ‘‘Adnan Şenses Başkan'ın yakın arkadaşı. Cezaevinde kaldığı sürece sürekli ziyaretine geldi. Başkan Şenses'e bir günlük nezaket ziyaretinde bulunacak.’’

Erdoğan'ın kurmaylarından biri de eski Başkan'ın cezaevinden çıktıktan sonraki programıyla ilgili şu bilgileri verdi: ‘‘Bir hafta İstanbul'daki evinde ziyaretçilerini kabul edecek. Sonra gündeminde yargılandığı diğer davalar var. Avukatlarıyla bir hafta süreyle bu davaların seyrini takip edecek ve savunma hazırlayacak. Ondan sonra dinlenmeye fırsat bulabilir.’’

Erdoğan'a cezaevi çıkışında özel bir karşılama programı hazırlanmadığı, Erdoğan'ın karşılama töreni istemediği öğrenildi. Ancak yine de FP teşkilatlarında hazırlıklar yapılıyor. FP'li birçok teşkilat yarın erken saatlerden itibaren Pınarhisar'a gitmek üzere yola çıkacağı öğrenildi.

Erdoğan, kapatılan Refah Partisi’nin Siirt İl Başkanlığı’nca 6 Aralık 1997 günü düzenlenen açık hava toplantısında yaptığı konuşma ve okuduğu şiir nedeniyle Diyarbakır 3 No’lu DGM’de yargılanarak, 21 Nisan 1998’de indirim maddeleri de uygulanmak suretiyle Türk Ceza Kanunu'nun 312. maddesinin 2. fıkrası uyarınca ‘‘Halkı, ırk, sınıf, din veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik ettiği’’ gerekçesiyle 10 ay hapis ve 716 milyon 666 bin 666 lira ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cezası Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nce 23 Eylül 1998’de onaylanan Erdoğan, cezasının infazını iki kez ertelettikten sonra 26 Mart 1999’da Kırklareli’nin Pınarhisar Kapalı Ceza ve Tevkif Evi’ne teslim olmuştu. İnfaz Yasası gereğince 10 aylık hapis cezasının infazını 120 gün cezaevinde yatarak tamamlayan Erdoğan, yarın tahliye olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!