Fatura zaferine mahkemeden onay

Güncelleme Tarihi:

Fatura zaferine mahkemeden onay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2011 00:00

Bahçelievler sakini Bahri Dikici, ASKİ’ye açtığı “45 günlük fatura” davasını 26 ayda kazandı. 2009’a kadar 45 günde bir kesilen faturalar nedeniyle vatandaşın mağdur olduğu mahkeme kararıyla da onaylandı.

Haberin Devamı

BAŞKENT’te daha önce 45 günde bir kesilen su faturaları nedeniyle mücadele başlatan Bahçelievler sakini Bahri Dikici, 26 aylık hukuk mücadelesini kazandı. Bu kararla Ankara 5. Tüketici Mahkemesi, vatandaşın ASKİ’nin faturalandırma sisteminden dolayı mağdur olduğunu onaylamış oldu.  Davacı Bahri Dikici, kararın örnek olması gerektiğini belirterek, ASKİ’nin geçmişteki uygulaması nedeniyle mağdur olan vatandaşları da duyarlı olmaya çağırdı. Dikici, mahkeme masraflarıyla beraber ASKİ’ye ödediği fazla tutarı da geri alacak.
Ayıplı bir hizmetti
Faturalarının 30 günde bir değil, iki ayda bir düzenlenmesinden dolayı ASKİ’ye defalarca şikayet dilekçesi verdiğini anlatan Dikici, “‘Tasarrufu teşvik amacıyla kademeli tarife uygulaması’ ifadesine katılmak mümkün değildir. 56 günde bir tüketim endeksi almanın tek bir açıklaması vardır. O da yüksek tarifeden fatura ödetmek. Kotayı aştım diye beni cezalandırmanıza hiçbir şekilde hakkınız yoktur. Bu ayıplı bir hizmetti. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar bariz bir aldatma olamaz. Örneğin bir abone 45 günlük dönemde, 17 metreküplük tüketim yapmış ise 10 metreküplük bölümü birinci tarifeden, kalan 7 metreküplük bölümü ise ikinci tarife fiyatı üzerinden yapılıyor. Yani ilk kademeyi ister istemez aşıyordunuz” dedi.
Başkent’te 45 ve daha üzeri gün üzerinden kesilen su faturaları nedeniyle birçok sivil toplum örgütü ASKİ’ye tepki göstermişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Hürriyet Ankara’nın haberinden sonra 45 günlük faturalandırmanın Şubat 2009’da son bulacağını söylemiş, ardından bu uygulama bitmişti.

Haberin Devamı

KAZANDIĞIMIN ÖNEMİ YOK

AÇTIĞI davadaki sonucun çok önemli olduğuna dikkat çeken Dikici, “Davadan kazandığım miktarın hiçbir önemi yok. Önemli olan haksız olarak alınan bu miktarın iadesidir. 26 ay büyük bir uğraş verdim. Bu karar çok önemli, çünkü haksız olarak vatandaştan tahsil edilen bir tutar söz konusuydu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!