Fatma Şahin’den Kocamaz’a baklava

Güncelleme Tarihi:

Fatma Şahin’den Kocamaz’a baklava
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2018 16:47

Fatma Şahin’den Kocamaz’a baklava

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’e gelen eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret ederek, bir tepsi baklava hediye etti.
Ziyarette konuşan Başkan Kocamaz, “Burada iki gündür Akdeniz Ekonomi Fuarı vardı. 21 ülkeye hitap ediyor. Acaba bu ülkeler ve kentler arasında gerek ticari yönden, gerekse de kentlerin birbiriyle ilişkisi yönünden nasıl bir işbirliği sağlanabilir diye konuştuk.Gaziantep, Kayseri, Adana, Tarsus, Konya gibi yerlerde kadim bir kültür var. Mersin son 40 yılda nüfusu 30 kat artmış bir şehir. Her taraftan insanlar buraya gelmiş ve böyle olunca da ister istemez insanların birlikteliği çok kolay olmuyor. Ben her konuşmamda da dünya görüşümüz, inançlarımız, kökenimiz ayrı olabilir diye bahsediyorum. Ama hepimiz de Mersin’de yaşıyoruz. Mersin’de yaşıyorsak bir ortak paydamız var" dedi.
Ardından söz alan Şahin’de, Mersin kendileri için çok önemli bir kent olduğunu ifade ederek, "Özellikle Gaziantep açısından çok önemli. Ekonomi ve sanayi alt yapımızda liman ile ithalat ve ihracatımızın en önemli alanı. O yüzden Mersin’de her yönden çok ciddi iş birliği içerisindeyiz. Denizin olduğu yerde hayat var. İhracat ve ithalat hep buranın üzerinden yapılıyor. O yüzden bütün çalışan arkadaşlarımızla sürekli buradayız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!