Fatih Terim farkı

GALATASARAY’ın maça başlangıcındaki isteği, baskısı ve presi Fenerbahçe’nin sahasında mahkum olmasını ve rakibinin üstünlüğünü kabul etmesine sebep oldu.

Haberin Devamı

Elmander maçın yıldızıydı ve harika oynadı. Sürpriz Emre Çolak’da böyle bir maçta gösterdiği performansla takdiri hak etti. Aslında Galatasaray’da bütün oyuncular vasat bile diyemeyeceğimiz kadar çok iyi oynadı.
Galatasaray bu maçla uzun zamandır ligde yaşadığı kötü günleri ve yılları geride bıraktığı bir milat olan derbi kazandı. Yepyeni hatta ‘’Toplama kadro’’ diye tabir edebileceğimiz bir takım olmasına rağmen bu kadar kısa sürede gelinen nokta ileride Galatasaray’ın neler yapabileceğini ortaya koyuyor.
Fatih hocanın bir takım üzerindeki etkisinin ne ya da nasıl olacağının en büyük kanıtı Fenerbahçe derbisidir. Oyunculardaki hırs, istek ve özellikle motivasyonun Fatih Terim ürünü olduğu bir gerçek. Zaten Galatasaray’daki bu kadar kozmopolit kadroyu bir arada tutabilecek tek kişi Fatih Terim’di. Ortaya çıkan sonuç şu.

Haberin Devamı

Daha iyileri gelir

Doğru yönetim, doğru hoca ve doğru oyuncular olunca sonuç daha çabuk ve etkili alınıyor.
Bu daha işin birinci kısmı. Galatasaray devre arası ve devamında sezon sonu yaşacağı transferlerle gelecek yıllarda zirvenin değişmeyen takımı olacak. Bunu yaparken alınacak oyuncular en az takımdakiler kadar hatta daha iyi isimler olacak.

Kocaman bir hata

Fatih Terim önemli bir derbi için risk sayılacak bir tercih yapıp Emre’yi oynatmak suretiyle çift forvet sahaya çıkıp maç kazanma niyetini net ortaya koymuşken, diğer tarafta Aykut Kocaman önde Alex’i sağında Bienvenu’yü sahaya sürüp orta sahada kalabalık olma düşüncesi ile bir puanı ya da kaybetmemeyi düşünmüştü.

Oynadım ama böylesini görmedim

Bugüne kadar ne oynadığım ve ne de sonrasında seyrettiğim derbi maçları içinde Galatasaray’ın kendi sahasında oynadığı maçlarda Fenerbahçe’yi bu kadar sürklase ettiği, bu kadar net pozisyonlara girdiği bir karşılaşma oynamadım ve görmedim. Galatasaray girdiği pozisyonları değerlendirse tarihe geçecek bir fark olurdu. Bunu engelleyen başta Volkan ve Yobo idi.

Yazarın Tüm Yazıları