Fatih Terim: Arda'nın kadroya alınması içime sinen karar değil (2)

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terim: Ardanın kadroya alınması içime sinen karar değil (2)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 01:39

Fatih Terim: Arda'nın kadroya alınması içime sinen karar değil (2)

Haberin Devamı

'SİZ HİÇ İHANETE UĞRADINIZ MI'
Fatih Terim, Arda Turan ve diğer oyuncuların kadroya alınması noktasında birçok insanın iyi niyetli olarak araya girdiğini vurguladı. Ancak belirli bir bölümün gerek televizyonda, gerek gazetede, gerek sosyal sosyal medyada bu işten hoşlandığını sanmadığını kaydeden Terim, "Birçok insanın barıştan hoşlandığını sanmıyorum. Ben onların çok iyi niyetine de inanmıyorum. Süreci körükleme yönünde de bazı şeyleri olmuştur. Çünkü ellerini ovuşturacakları bir pozisyon getirmiştir ortaya. Sonuç olarak, doğru yerde bir galibiyet aldık. Oyuncularımızı tebrik edelim. Mümkünse Türkiye'nin fırsatı kaçırmaması için, milli menfaat için gereken neyse onu yaptığımızı insanların bilmesini isterim" dedi.
Hırvatistan maçını da konuşmasında hatırlatan Terim, "Gelmişiz 2-0'dan 2-2 yapmışız. Tek mağlubiyetimiz İzlanda, kıyamet koptu. Televizyonlar ve gazeteler şahsi intikamın rövanş yerleri değildir. Benim yanımda ceketinin düğmesini, ağzını açamayanlar bakıyorum baya bir babayiğit olmuşlar. Rica ediyorum artık bazı şeylerin dozu ve frekansı da kaçtı gibi. Dikkatli davranmakta yarar görüyorum. Ben onların yaptığını yapmayacağım. Soracaklarınızı bildiğim için ben de içimi dökeyim size. Düşünebilir musunuz? Ben pek çok şeyi televizyondan öğrendim. Benim yanıma gelip benim bilmediklerimi anlatanlar, beni tenkit ediyorlar. Siz hiç ihanete uğradığınızı hissettiğiniz oldu mu? Siz hiç televizyonlardan bilmediğinizi, acımasızca öğrendiğiniz oldu mu? Şimdi yazamadıklarını, söyleyemediklerini benim ağzımdan duymak istiyorlar. Ben eski stilime döneceğim galiba öyle görünüyor."
Kendisinin de çok aşırı derecede övülmesinin de sakıncalı bulduğunu kaydeden Fatih Terim, konuşmasına şöyle devam etti: 
"Fatih Terim baba adam, reis, insan, kavrar çok güzel. Hiç itirazım yok. Onda da hata var. O da sakıncalı. Arkadaşlar muhakkak ki ben de hata yapıyorum, yapacağım da. Ancak belden aşağı dediğimiz veyahut hakarete varan. Öyle yok. Haddimizi biraz bilelim. Ben eleştirmeyin demiyorum. Ama can acıtarak, yalan söyleyerek iftira edildi. Söylemediklerim de söylenmemiş gibi söylendi. 2016'nın dönüşünde bazı şeyleri televizyondan öğrendim. Sonuçta onlar benim düşmanım değil. Onlar bu ülkenin çocukları. Söylüyorum işte. İçime sinerek de bu kararı vermedim."
'İSTİFA EDECEK OLSAYDIM BİN DEFA EDERDİM'
İstifası ile ilgili bir soruya ise Fatih Terim şöyle yanıt verdi:
"Ben istifa edecek olsaydım, çok zaman vardı. Bu bir. İkincisi ben kötü niyetli olsaydım. Bu arkadaşlarımızı İzlanda, Ukrayna maçına çağırırdım. Esas size göre orada daha çok ihtiyaç yok muydu. Öyle biri değilim. Doğru bildiklerimi yapmaya çalışıyorum. İstifa edecek olsaydım, bin defa ederdim. O kelimeyi ağzıma almak istedim ama anlatıyorum hiç itiraz etmiyorsunuz. Tek mağlubiyetimiz 2-0, full kadromuzla mağlup olduk 3-0 İzlanda'ya. Belki kaybımız Ukrayna'dan 2 puan olabilir. Ama bu size bazı şeyleri çağrıştırmıyor mu? Ya, Emre Mor'un cezasını bilmeyip beni eleştiren var. Bu bir vaka. Allah Aşkına. O kadar gözleri dönmüş."
'VOLKAN DEMİREL'
Volkan Demirel'in milli takıma çağıranın kendisini olduğunu da sözlerine ekleyen Fatih Terim konuşmasını şöyle tamamladı: 
“Volkan Demirel'i ilk Milli Takım'a çağıran benim. 2005'den 2013'e kadar da kötü maçtan, kötü golden sonra, 2008'de atıldıktan sonra da kaleyi ona teslim ettim. Lobisi mi var Volkan'ın ben çağırırken. Onu ben ikinci kaleci yapmadım. Ben onu çok sevdiği milli takımda olma istediğinden dolayı formayı veriyorum. Onun da burada olma isteği çok hoşuma gitti."
Fatih Terim, bir soru üzerine Galatasaray ile adının her zaman anılmasının doğal olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Benim adımın geçmesi kadar doğal olamaz. Ben hiçbir takımla görüşmedim. Galatasaray hocası iyi işler yapıyor. Başarılar diliyorum. Galatasaray tarihine geçmiş bir adam, seyirci ile özleşmiş ama bu benden kaynaklanan bir şey değil. Dünya döndükçe, bir takım insanlar bunu hep isteyecek. Ben Galatasaray hocasının rahat olmasını isterim. Zaten rahat da. Ayrıca, Bülent Bayraktar benim 15 yıllık değerli bir çalışma arkadaşım. Benim çok güvendiğim arkadaşlarımdan biri. Birileri istiyor diye hiçbir arkadaşımın kellesini vermem. Herkes kelle arar, koparmak için ama bizde böyle bir şey mümkün değildir. Ailesinin sağlık sorunları için burada değil. Buradan tüm halkımıza destekleri içim teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!