Farkındalık için basket maçı

Güncelleme Tarihi:

Farkındalık için basket maçı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 11:21

Farkındalık için basket maçı

Haberin Devamı

Yusuf Özgür BÜLBÜL/MUŞ, (DHA)- Muş'ta engelsiz yaşama dikkat çekmek amacıyla Gençlik Meclisi ile Sevgi Engelliler Derneği arasında basketbol maçı yapıldı.



Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Sungu Çok Programlı Anadolu Lisesi arasında öğrencilere yönelik farkındalık protokolü imzalandı. Bununla ilgili olarak Gençlik Meclisi ile Sevgi Engelliler Derneği Basketbol takımı arasında düzenlenen basketbol maçı için çıkan engelli bireyler çiçeklerle karşılandı. Lisede 25’er dakikalık 2 devre halinde oynanan maçta atılan basketlerler dikkate alınmadı. Maçta öğretmenler, gençlik meclisi üyeleri ve öğrenciler ter döktü. Çekişmeli geçen maçın ardından engelsiz yaşama dikkat çekilerek sloganlar atıldı.



Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Koçmen, farkındalık için bir araya geldiklerini ifade ederek “Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Sungu Çok Programlı Anadolu Lisesi ile bugün bir farkındalık yaratmak amaçlı lisede bedensel engellilerle farkındalık amaçlı bir basketbol maçı yaptık. Bugün bizlere destek veren Sevgi Engelliler Derneği ile güzel bir maç oldu. Amacımız, burada hepimizin birer engelli adayı olduğunu vurgulamaktı" dedi.



Sevgi Engelliler Derneği Basketbol takımı oyuncularından Sadettin Şavlı ise “Organizasyonu yapan öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Her zaman böyle hatırlanmak istiyoruz. Biz engelliyiz evet ama engelimizi aştık. Önemli olan gelecek engellileri anlamak, onlara yol göstermek. Bizi dışlamasınlar,onlar da engelli olabilirler" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!