Fark Yarat, Yerele Değer Kat Projesi Adrasan'da uygulanacak

Güncelleme Tarihi:

Fark Yarat, Yerele Değer Kat Projesi Adrasanda uygulanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 11:46

Fark Yarat, Yerele Değer Kat Projesi Adrasan'da uygulanacak

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Avrupa Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde hazırlanan Fark Yarat, Yerele Değer Kat Projesi, Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'nde uygulanacak.

AÜ Avrupa Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından fonlanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başvurusu yapılan Fark Yarat, Yerele Değer Kat Projesi açılış toplantısı yapıldı. Adrasan Mahallesi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısına Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Sayın, Avrupa Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. İlhan Günbayı ve diğer davetliler katıldı.

Proje konusunda bilgi veren Proje Koordinatörü Prof. Dr. İlhan Günbayı, projeyle yöre gençlerinin en temel sorunlarından biri olan istihdama çözüm bulmayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Günbayı, "Yöremizde yaşayan lise mezunu veya okulu terk etmiş belli bir mesleği ve kalifiye bir iş becerisi olmayan gençleri iş sahibi yapmayı amaçladığımız bu projemiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından hibelendiriliyor ve yerel yönetimlerce destekleniyor. Bu amaçla projemizin uygulanması anlamında ilimiz dahilinde en uygun yer olarak Adrasan Mahallesi'ni seçtik" dedi.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, insan hayatında fark yaratacak, iz bırakacak bir oluşum için farklı yaşamak gerektiğini vurgularken, "Projemizin adı Fark Yarat, Yerele Değer Kat olarak belirlenmiş ki bu da bence çok önemli. Bu proje için Adrasan'ın seçilmiş olması bir farklılık, bundan dolayı da Adrasan'ı ve burada yaşayan insanları şanslı olarak görüyorum. Adrasan'da turizm farklı, burada yaşayan insanlar farklı, Akdeniz Üniversitesi de bu farkı fark ediyor ve böyle bir proje hazırlıyor" diye konuştu.

Kaymakam Polat Kara da Adrasan'a ve Adrasan'da yaşayan insanlara değer vererek böyle bir projenin hazırlanmasının önemli olduğunu, bunun da Akdeniz Üniversitesi ve proje paydaşlarının Adrasan'a verdiği değerin en güzel göstergesi olduğunu kaydetti.

Proje kapsamında 30 öğrenci 60 günlük aşçılık mesleki eğitimi, ekolojik ürün geliştirme mesleki eğitimi, turizm İngilizcesi eğitimi, genel beceri eğitimi ve girişimcilik eğitimi ve çeşitli çalışma ziyaretleri gerçekleştirecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!