Fark ettiniz mi?

Güncelleme Tarihi:

Fark ettiniz mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 17:16

İZMİR’de, Dünya Prematüre Günü nedeniyle, Konak Meydanı’ndaki Saat Kulesi, prematürelerin farkındalık rengi olarak kabul edilen "mor" ile ışıklandırıldı.

Haberin Devamı

Prematüre doğup büyüyen bebekler ve aileleri dün (salı) akşam saatlerinde İzmir Saat Kulesi önünde buluştu. Dünya genelinde her yıl 17 Kasım günü çeşitli etkinliklerin düzenlendiği "Dünya Prematüre Günü" nedeniyle İzmir Saat Kulesi de "mor" renge büründü. Prematürelerin farkındalık rengi olarak kabul edilen "mor" ile ışıklandırılan İzmir Saat Kulesi büyük ilgi çekti. Konak Meydanı’ndan geçen vatandaşlar kulenin alışık olmadıkları mor rengi önünde bol bol fotoğraf çektirdi.

Türk Milli Futbol Takımı kaptanı Arda Turan da Yunanistan ile oynanan özel maç öncesinde, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’ne dikkati çekmek amacıyla, Ege Üniversitesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi tarafından hazırlanan bir tişörtü giyerek ve bileklik takarak sahaya ısınmaya çıktı. Arda Turan’ın tişörtünde "Prematüre doğsan da yalnız değilsin" sloganı yer aldı. Ayrıca Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de mor bileklik taktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!