Faizsiz kredi kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

Faizsiz kredi kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 01:00

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) 50 bin liralık “Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” programına başvuru süresinin üç gün olması Başkent’teki birçok işletmecinin KOSGEB müdürlükleri ve esnaf odalarına akın etmesine neden oldu.

Haberin Devamı

15 bin kişiye verilerek 12 ay ödeme yapmadan toplamda 36 ayda geri ödemenin öngörüldüğü kredi başvurusu için Ankara’daki KOSGEB müdürlükleri ile Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (ANKESOB) uzun kuyruklar oluştu. Müracaatların alındığı KOSGEB başvuru sisteminin yoğunluk nedeniyle yanıt vermemesi, birçok kişiye ilk gün telaşı yaşattı. Yüzlerce Ankaralı esnaf, 50 bin TL’lik krediye başvuru yapabilmek için adeta birbiriyle yarıştı. Evrakları tamamlamak için uzun uğraşlar veren esnaf yarın sona erecek olan son başvuru süresi nedeniyle büyük koşuşturmaca yaşadı. 

SİSTEMDE AKSAKLIK OLDU

Sistemdeki aksaklıklar ve elektrik kesintileri de işlemlerin aksamasına neden oldu. Esnafların sicil gazetesi için akın ettiği ANKESOB’un Başkan Vekili Hasan Çavuşculu, başvuru süresinin uzatılmasının esnafa kolaylık sağlayacağını belirtti. Sicil servisinden ilk günde 5 bini aşkın esnafın yararlandığını belirten Çavuşculu, “90 bine yakın esnafımız var. Bunun yarısından fazlası krediye başvuracak diye tahmin ediyoruz. Başvuru tarihinin üç gün olması büyük yoğunluğa neden oldu. Bizce bu süre uzatılmalı. Türkiye genelinden sisteme yükleme olduğu için aksamalar yaşanıyor” diye konuştu.  Kredinin kendilerine nefes aldıracağını kaydeden esnaf ise, “Durumu iyi olan da başvuruyor olmayan da. Önceliğin ihtiyaç sahiplerine tanınmasını istiyoruz” dediler.

Haberin Devamı

Faizsiz kredi kuyruğu

Esnaf, “e-Devlet üzerinden sağlıklı bir sistem oluşturulsa daha iyi olurdu” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!