Fail ve mağdura birlikte takip

Güncelleme Tarihi:

Fail ve mağdura birlikte takip
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 22:00

Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, ‘Kadına Yönelik Şiddet’e dair projelerini açıkladı. Buna göre artık yalnızca mağdur değil, fail de takip altında tutulacak.

Haberin Devamı

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, bakanlığının ilk gününde ‘Kadına Şiddete Karşı Hayır De’ kampanyasının tanıtım toplantısına katıldı. ‘Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Eylem Planı’nın üçüncüsünü hazırladıklarını belirten Ramazanoğlu, özetle şunları kaydetti:

PANİK BUTONU YETERSİZ

“Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’a ilişkin ‘Etki Analizi Çalışması’ tamamlandı. Gereken iyileştirmeleri planlayıp, şiddetle mücadelemizde önemli bir mesafe kaydetmeyi hedefliyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadelede teknik araç ve yöntemlerle, mağdurların etkin biçimde korunmasına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Yalnızca mağdur takip edilerek failin sistemde olmadığı güvenlik butonu uygulamasının yetersiz olduğu gözlemlendiğinden, fail ve mağdurun birlikte izlendiği ve daha etkin koruma sağlanan sistemin pilot uygulamasına karar verildi. Adalet Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı bünyesindeki elektronik izleme sistemi altyapısı ve elektronik kelepçe cihazları ile, şiddet uygulayan ve şiddet mağdurunun birlikte takip edildiği pilot uygulamaya başlandı.”

Fail ve mağdura birlikte takip


Haberin Devamı

KADINLAR EYLEMDE

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve cinayete kurban giden kadınların yakınları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde protesto eylemi düzenledi. CHP kadın kollarının da destek verdiği eylemde kadınlar, kadın cinayeti davalarında iyi hal indirimini protesto amacıyla, İstanbul Adalet Sarayı’nın önüne siyah çelenk bıraktılar. Türkiye’nin birçok ilinde de kadın ve sivil toplum örgütleri, benzer eylemlerle kadına yönelik şiddeti protesto ettiler ve bu konuda cezaların ağırlaştırılması ve önlemlerin artırılması taleplerini dile getirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!