Fadime hoca kız öğrenci yurdu hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Fadime hoca kız öğrenci yurdu hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 17:07

Fadime hoca kız öğrenci yurdu hizmete açıldı

Haberin Devamı

Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA)-HÜSEYİN Avni İncekara Fen Lisesi bahçesinde geçen yıl temeli atılan Fadime Hoca Kız Öğrenci Yurdu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hayırsever Süleyman Yaşar Ağaçdiken tarafından 4 Mayıs 2015 tarihinde temeli atılan 4 katlı ve 80 kız öğrenci kapasiteli Fadime Hoca Kız Öğrenci Yurdu’nun hizmete kazandırılması nedeniyle bir tören düzenlendi. Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan tören, daha sonra Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Hüseyin Avni İncekara Fen Lisesi bahçesinde düzenlenen törende konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, böylesine önemli bir ilim irfan yuvasında eğitim gören kız öğrencilere yönelik olarak hayırsever Süleyman Yaşar Ağaçdiken tarafından yaptırılan bu yurt binasının, Sadaka-ı Cariye olarak değerlendirilebilecek bir hayır olduğunu kaydetti. Gizligider, ''Nevşehir’in en prestijli eğitim kurumlarından biri olan Fen Lisesi’nin böylesine önemli bir prestiji daha da üst noktalara taşıyacağınıza gönülden inanıyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, ülke olarak millet olarak Türkiye’nin geleceği için daha fazla çalışmak gerektiğinin bir kez daha öne çıktığını gözlemledik. 15 Temmuz’da yapılanları hiçbir zaman unutmadan, daha çok çalışmak zorunda olduğumuzun şuuru içerisinde olacağız. Bu ülkeye vefa borcunu da daha çok çalışarak ödenebileceğine inanıyorum. Böylesine önemli bir eserin tüm şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, bu eseri kazandıran Süleyman Yaşar Ağaçdiken’e Allah’dan bir kez daha rahmet dilerken, ailesine minnetlerimizi sunuyoruz” dedi. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ise, böyle bir yurt binasının hayırlara vesile olması dileğinde bulundu. 15 Temmuz’da hainlerin gerçekleştirdiği darbe girişimine dikkat çeken Açıkgöz, öğrencilerin sadece ilim ile değil, irfan ile de bezenmiş gençler olarak yetişmelerinin gerektiğini dile getirerek ''15 Temmuz darbe girişiminin içerisinde yer alan ve onlara yön verenlerde okumuş bilgi insanlardı. Ama onlarda Allah sevgisi, vatan sevgisi, millet sevgisi ve bayrak sevgisi yoktu. Sizler ilminizi , Allah, vatan ,millet ve bayrak sevgisi ile bütünleştirip, ülkemizi her alanda geliştireceksiniz. Bizler buna inanıyoruz. Hep birlikte tarih yazıyoruz. Geleceğimizin huzur, barış dolu dünyasına sizler damga vuracaksınız” dedi. 

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş da, Nevşehir’de eğitim hizmetleri başta olmak üzere farklı alanlarda hayırseverlerin isimlerini çok gördüğünü belirterek, bunun devlet-millet kaynaşmasının önemli bir örneği olduğunu belirtti. Her şeyin devletten beklenilmemesi gerektiğini söyleyen Vali Aktaş, bu hayır hizmetlerin kıyamete kadar yaşayacak önemli bir değer olduğunun altını çizdi.

 

Belediye Başkanı Hasan Ünver ise törende yaptığı konuşmada, Hüseyin İncekara Fen Lisesi’nde öğrenim gören kız öğrencilerin yararlanabileceği bu hayırlı yatırımı gerçekleştiren hayırsever Süleyman Yaşar Ağaçdiken’e Allah’dan rahmet diledi. Geçen yıl Kız Yurdu yaptırmak için kendisi ile görüşen hayırsever Süleyman Yaşar Ağaçdiken’in terzilik mesleğinden elde ettiği birikimi eğitime hizmet olarak bugüne ve geleceğe bırakmasının oldukça anlamlı olduğunu dile getiren Ünver, insanın öldükten sonra bir eserinin bulunmasının örnek bir davranış olduğuna vurgu yaptı.

Hüseyin Avni İncekara Fen Lisesi Müdürü Rauf Denizler ise, kız yurdunun büyük bir boşluğu doldurduğunu belirterek, buranın yapımını gerçekleştiren ancak geçtiğimiz aylarda vefat eden hayırsever Süleyman Yaşar Ağaçdiken’e Allah’tan rahmet diledi ve ailesine de minnet duyduklarını ifade etti. Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir de, eğitim amaçlı gerçekleştirilen çalışmaların hiçbir zaman önemini kaybetmeyeceğini belirterek, eğitime adanmış çalışmaların ülkemizin bilgi toplumu haline gelmesinde önemli bir yön oluşturacağını söyledi. Tamer Ağaçdiken ise, babası Süleyman Yaşar'ın hayatta en önemli arzusunun eğitime bir eser kazandırmak olduğunu dile getirdi.

Törende daha sonra Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Süleyman Yaşar Ağaçdiken’in eşi Şerife Ağaçdiken’e çiçek takdim edip teşekkür plaketi takdim etti. Törene katılanlar daha sonra 80 öğrencinin yararlanacağı Fadime Hoca Kız Öğrenci Yurdu, yapılan duanın ardından hizmete açıldı. Protokol mensupları daha sonra yurt binasını gezerek okul yetkililerinden bilgiler aldılar. Gerçekleştirilen tören sonrasında Hüseyin Avni İncekara Fen Lisesi öğrencilerinden bir grup öğrencinin isteğini kırmayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOLU



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!