Faciadan dönüldü

Güncelleme Tarihi:

Faciadan dönüldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 15:40

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gerçekleştirilen hava saldırısında atılan bombalardan biri, 200 metre mesafedeki doğalgaz istasyonuna isabet etti. Boş alana denk gelmesi nedeniyle faciadan dönülürken, bombanın düştüğü yerde 6 metrelik çukur açıldı.

Haberin Devamı

Saldırıda, Bektaşlar Turizm’e ait otoparktaki otobüsler ve binek araçlar da ağır hasar gördü. Doğalgaz istasyonunun bilinçli olarak hedef alındığını düşündüklerini belirten Bektaşlar Turizm İdari İşler Müdürü Ali İhsan Keten, şöyle konuştu:

KORKUNÇ BİR MANZARA

“Önceki akşam bu saldırılar yaşanınca güvenlik görevlilerimizi arayarak saldırıya ilişkin bilgi aldık. İlk başlarda herhangi bir olay yoktu gece yarısında Ankara Emniyeti’ne bomba atıldı denildi ve garajımıza bomba isabet ettiği haberini aldık. Binalar, otobüsler ve otomobiller ağır hasar aldı. Sabah geldiğimizde korkunç bir manzarayla karşılaştık. Gece 01.15’te füze şeklinde gelmiş. Şirketimizin otoparkı içerisinde doğalgaz istasyonu da bulunuyor. Yüzde 99 buranın hedef alındığını düşünüyoruz. Saldırı sonucunda 6 metrelik çukur açıldı.

Haberin Devamı

Faciadan dönüldü

YENİMAHALLE HAVAYA UÇARDI

Bu saldırı eğer 10 metre daha ileride açılıp boru hattına denk gelseydi emniyet ve Yenimahalle tümden havaya uçardı. Emniyete yakın olduğumuz için böyle oldu. Hasar daha ortaya çıkmadı ama 2,5 milyon TL gibi bir zarar var. Otobüslerin tanesi 250 bin euro. Otobüslerin kapakları kendiliğinden açılmış, camlar tuz buz olmuş, iç tesisatlar gitmiş. Etrafta mermi çekirdekleri var. Binek araçlara şarapnel parçaları ve mermiler isabet etti. Ölen olmadı ancak hafif yaralananlar oldu. Vatanımız sağolsun gerçekten ucuz atlattık.” Saldırılar esnasında garajda bulunan Özcan Kara ise “Garajdan çıkarken karşı taraftan füzeye benzer bir cisim doğalgazın olduğu yere geldi. Herkes panikleyerek etrafa kaçıştı. Göz gözü görmedi demir parçaları etrafa saçıldı. Yoldan geçen birisi de vefat etti” dedi. Murat YILMAZ

BAKMADAN GEÇME!