Facebook’tan sosyal bağış hareketine destek

Güncelleme Tarihi:

Facebook’tan sosyal bağış hareketine destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 14:22

15 sivil toplum kuruluşunu (STK) tek platformda toplayan MarjinalSosyal'in önderliğinde başlatılan Sosyal Bağış Hareketi, Türkiye'de Facebook üzerinden bireysel bağış ve sivil toplum kuruluşu bilincini artırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Proje sahipleri ve girişim şirketleri iş fikirlerini veya şahsi projelerini gerçekleştirmek için kitlesel fonlama gücünden faydalanırken sosyal girişimciler de bu alanda yeni adımlar atıyor. İnternetin kitleleri harekete geçirme gücünden faydalanan facebook.com/sosyalbagishareketi ise bu alana paralel geçiş yapmak istiyor. Türkiye’de online bağış toplama konusunun zor olduğunun bilincinde olduğunu vurgulayan MarjinalSosyal Kurucu Ortağı Işık Elpek, bu konudaki teknik gelişmelerin mevzuata uymasıyla ve Facebook’tan aldıkları destek ile birlikte Facebook sayfası üzerinden tek tıkla bağış yapmanın yolunu açacaklarını belirtti.

MarjinalSosyal Kurucu Ortağı Işık Elpek, hareketle ile ilgili: “Yaşadığımız toplumsal ve çevresel sorunlar sınır değerleri aşmış durumda. Artık neredeyse her dakika sarsıcı bir sorunun etkisi altında kalıyor, çoğu zaman sorunların büyüklüğü karşısında çözümsüz, çaresiz hissedebiliyoruz. Biz hem ülkemizde, hem dünyada yaşanan her sorunun çözümü olduğuna yürekten inanıyoruz ve çözüm için çalışan, çözüm üreten ve hepimizi çözümün bir parçası olmaya çağıran sivil toplum kuruluşlarını destekliyoruz. MarjinalSosyal olarak sivil toplum kuruluşlarına inancımızı ve desteğimizi ‘Sosyal Bağış Hareketi' ile herkesin katılabileceği bir platforma taşıdık. Duygularımızı, düşüncelerimizi, duyarlılıklarımızı milyonlarca mesajla paylaştığımız Facebook platformunda, Türkiye'de faaliyet gösteren, başarılı, etkili sivil toplum kuruluşlarını tanıtmak, anlatmak ve Facebook kullanıcılarını da çözümün bir parçası olmaya davet etmek istiyoruz. Sosyal Bağış Hareketi'nde, her ay bir STK'yı tanıtıyor, her ayın ikinci Perşembe gününü sosyal bağış günü ilan ediyoruz. Çünkü bireysel olarak küçük bağışlarla başlayıp büyük sorunların üstesinden gelmek için harekete geçebilir, sivil toplum kuruluşlarını daha özgür, daha güçlü, daha etkin kılabiliriz.” açıklamasında bulundu. 

Sivil toplum kuruluşlarının varlıklarını sürdürebilmek, sorunlara çözüm üretebilmek ve bu çözümleri hayata geçirebilmek için desteğe ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Facebook Türkiye Kamu Politikaları Sorumlusu Nilay Erdem ise konuyla ilgili, “Facebook olarak bu anlamlı projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sosyal Bağış Hareketi'nin verimli ve uzun soluklu bir projenin başlangıcı olmasını diliyor ve tüm topluluğumuz ve proje partnerlerimizin de desteğiyle insanların önem verdiği konularda pozitif bir dönüşüm yaratmasını umuyorum” diye konuştu.

15 sivil toplum kuruluşu destek veriyor

Aralarında, Koruncuk Vakfı, Bilim Kahramanları Derneği, Darüşşafaka Cemiyeti, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) , Hayata Destek Derneği, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) , Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV),  Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), Cevre Kultur Degerlerini Koruma ve Tanitma Vakfi (ÇEKÜL), Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV),  Arama Kurtartma Derneği (AKUT), Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV), Tohum Otizm Vakfı ve ASHOKA olmak üzere 15 sivil toplum kuruluşu “Biriniz Hepimiz İçin” sloganıyla başlayan “Sosyal Bağış Günü”  sloganıyla tek platformda toplanıyor.  

BAKMADAN GEÇME!