Facebook'a beklenen özellik çok yakında geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Facebooka beklenen özellik çok yakında geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 09:45

Sosyal iletişim ağı Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook’taki gönderilere 'beğenmedim' özelliği getirmeyi planladıklarını ve halen bu özelliği test ettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Facebook 'dislike' yani 'Beğenmeme' butonu kullanıma sunacak. Sosyal medya devi Facebook, platformunda yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Facebook, bu sefer de beğen (Like) özelliğinin tersi olan, beğenmedim ( Dislike) özelliğini kullanıma sunuyor.

TEK TIKLA TEPKİ

Ancak bu buton kötülük için kullanılmayacak ve sözde kullanıcılara yönelik mesaja tek tıkla tepki verilebilecek incelikli bir seçenek olacak. En azından Facebook'un patronu Zuckerberg böyle planlıyor.

En önemlisi ise Facebook, dislike butonunu bir yazıya saygısızlık ya da taciz için kullanılmasını ve Reddit üzerinde olduğu gibi butona basıldığında mesajların aşağı ya da yukarı hareket etmesini istemiyor. Zuckerberg dislike butonunun daha çok empatik amaçlı olacağını söylüyor.

Facebooka beklenen özellik çok yakında geliyor

Haberin Devamı

"SENİN İÇİN ÜZGÜNÜM"

Yani birileri üzücü bir şeyler paylaştıkları zaman (işini veya sevdiği birini kaybetme gibi) kullanıcıların beğenme butonuna basması garip oluyor. Bunun yerine destek vermek için "dislike" yani beğenmedim butonuna basılacak.

Açıklamadan anlaşılacağı üzere beğenmedim butonu insanları taciz etmek ya da aşağılamak için değil, “üzgünüm” demek için kullanılacak.

Facebook'ta başından kalkamadığımız 100 oyun

Facebook Güncellemeleri Gerçek Hayatta Olsaydı

Facebook'tan Paylaşım Rekoru Kıran 10. Yıl Videosu

Facebook'un En Popülerleri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!