Ezgü'den bağlama dersi

Güncelleme Tarihi:

Ezgüden bağlama dersi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 15:36

Ezgü'den bağlama dersi

Haberin Devamı

 

ANTALYA (DHA) - TÜRK Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü, adını taşıyan Sanat Akademisi'ni ziyaret eden aile dostu Alman Milletvekili Mustafa Erkan'a bağlama dersi verdi.

Almanya doğumlu Hannover Eyaleti Türk kökenli Milletvekili Mustafa Erkan, aile dostu Sümer Ezgü'nün Lara'daki Sanat Akademisi'ni ziyaret etti. Baba dostu ve Burdur- Dirmilli sipsi sanatçısı Aşık Ömer Erkan'ın da yeğeni olan Hannover eyalet milletvekili Mustafa Erkan'la Sümer Ezgü, bundan once Scorpions Konseri için Hamburg'da buluşmuşlar ve Erkan'ın dostu grubun solisti Claus ile ortak proje düşüncesi üzerine konuşmuşlardı.

Sümer Ezgü, Akdeniz Üniversitesi'ndeki bir panel için gelen ve kendisini ziyaret eden Mustafa Erkan'ı görmekten çok mutlu olduğunu, türküleri çok seven hemşehrisinin, Hannover Eyaleti'nde Türk kökenli milletvekili olarak kendisiyle gurur duyduklarını söyledi.

Erkan'in kulak testinden başarıyla geçtiğini ve bağlama denemesinin başarılı olduğunu belirten sanatçı Ezgü, bu vesileyle Expo ve Antalya Film Festivali'nde konser verdiği 'Yöresel Senfoni' orkestrasının Almanya konserleri üzerine de sohbet etme imkanı bulduklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!