Eyyüp Nebi Ziyaretgah Platosunda inceleme

Güncelleme Tarihi:

Eyyüp Nebi Ziyaretgah Platosunda inceleme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2018 17:16

Eyyüp Nebi Ziyaretgah Platosunda inceleme

Haberin Devamı

VİRANŞEHİR (Şanlıurfa),(DHA)- ŞANLIURFA Valisi Abdullah Erin, Eyyüp Peygamber Türbesinde yapımı süren ve 100 milyon liranın üzerinde tutar maliyetli Eyyüp Nebi Ziyaretgah Platosunda inceleme yaptı.
Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk'ten ile birlikte Eyyüp Nebi Mahallesinde yer alan Eyyüp Peygamber Türbesini ziyaret etti. Vali Erin, beraberindekilerle birlikte makamda bulunan sabır taşı önünde oturarak dua edip, yapımı devam eden Eyyüp Nebi Ziyaretgâh Platosundaki çalışmaları inceledi. İnşaat çalışmalarının hızlandırılması yönünde yüklenici firma yetkililerine talimat veren Vali Erin, yetkililerle de istişare toplantısı yaptı.
Proje alanında yer alan evlerin tahliyesi için TOKİ’nin yaptığı konutları öngördüklerini belirten Vali Erin, "Konutları yerinde inceledik. Fiyatları 120- 130 bin lira civarında. Bu fiyatların daha makul seviyeye getirilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşmemiz olacak" dedi.
Projenin hızlı şekilde başlatılabilmesi için alanı boşaltmaları gerektiğini ifade eden Vali Erin, "Buraya, Eyyüp Peygambere yakışacak nitelikte devasa bir yatırım yapılıyor. 480 dönümlük bu alana yapılacak projenin bedeli toplam 100 milyon liranın üzerinde. Hz. Mevlana’nın türbesinden de Hacı Bayram-ı Veli’nin türbesinden de daha büyük, daha şık, manevi değerleri yansıtacak bir proje olacak. Bu yatırımla birlikte ticari alanlar, ibadethaneler, ziyaret alanları, şifalı suyun işletilmesiyle ilgili alanlar, dükkânlar yer alacak. Burada çalışacak, iş sahibi olacak sizin çocuklarınız olacak. Bu proje tamamlandıktan sonra şu anda yıllık 50 bin turist geliyorsa bu rakam elli katına çıkacak. Her gelen insanın da buraya sağlayacağı bir katma değer olacak" şeklinde konuştu.
Vali Erin, proje uygulama alanı olan Eyyüp Nebi Ziyaretgah Platosundaki mezarlıklara ölü defnini yasakladıklarını da sözlerine ekledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!