Eymir’e trafik ayarı

Güncelleme Tarihi:

Eymir’e trafik ayarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 02:50

Hafta sonlarını doğa ile iç içe geçirmek isteyen Başkentlilerin uğrak noktalarından biri olan Eymir Gölü’ne “trafik ayarı” çekilecek. Gölün mülkiyet sahibi olan ODTÜ, cumartesi ve pazar günleri Eymir’e araç ile girişi sınırlandıracak.

Haberin Devamı

BAŞKENTLİLERİN hafta sonlarını geçirmek için yoğun olarak kullandıkları Eymir Gölü, araç trafiğine kapatılıyor.
Gölün yönetimini elinde bulunduran Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Eymir’de “egzossuz hafta sonu” uygulamasına başlıyor. 13 Ekim’den itibaren Eymir Gölü’nde daha önce Ankara Hürriyet’in gündeme getirdiği ring seferleri ziyaretçilere hizmet vermeye başlayacak.

Araçlar otoparka bırakılacak

Göl Kart sahibi olan Ankaralıların otomobilleri ile giriş yapabildikleri, diğerlerinin ise yaya olarak yararlanabildikleri Eymir Gölü, hafta sonlarında taşıt trafiğine kapatılacak. Yeni uygulama ile Eymir’e gelen Başkentliler, araçlarını TRT ya da Gölbaşı kapılarındaki otoparklara bırakacak. Gölün iç bölgelerine erişim, kapılardan hareket edecek ring otobüsleri ile sağlanacak.

Haberin Devamı

15 dakikada bir otobüs

Pilot uygulamanın bugün başlayacağı Eymir’de otobüsler, 09.00 - 12.00 saatleri arasında her yarım saatte bir, 12.00 - 20.00 saatleri arasında ise her 15 dakikada bir hareket edecek. Ring hizmeti, iki hafta süresince özel araç girişi ile birlikte sürdürülecek. 13 Ekim’de ise pilot uygulama sona erecek ve Eymir Gölü’ne özel araçlarla girişe kapatılacak.

Ring seferleri
ücretsiz olacak

EYMİR’de ring uygulaması, gölde hafta sonları yaşanan trafik sorununu çözmek, doğal çevreyi korumak, ziyaretçilerin yoğun araç trafiğinden etkilenmeden göl ortamından yararlanmalarını sağlamayı amaçlıyor. Deneme uygulaması süresince otobüs seferlerinden yararlanan Ankararlılardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Göl’de sürekli uygulanacak seferlerden Göl Kart sahibi olmayan ziyaretçiler de yararlanabilecek. ODTÜ yönetimi, uygulamayı Eymir’in yoğun kullanıldığı sezon süresince devam ettirmeyi planlıyor. Düzenlemenin sonuçlarına göre yoğun dönemlerde, hafta sonları göle araç girişinin tümüyle kaldırılmasına karar verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!