Eymir’de koşu çilesi

Güncelleme Tarihi:

Eymir’de koşu çilesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 00:00

Spora ve sporcuya destek için Eymir’de düzenlenen, “Yarı maraton ve 10K Koşusu” organizasyon bozukluğu yüzünden koşu çileye dönüştü. Sporcuların otomobillerle yarıştığı koşu, piknikçilerle atletlerin ailelerini de karşı karşıya getirdi.

Haberin Devamı

EYMİR Gölü’nün çevresinde düzenlen ve Türkiye’nin bir çok ilinden gelen sporcuları buluşturan, “Yarı maraton ve 10K Koşusu” organizasyon ekibinin gerekli önlemleri almaması nedeniyle sıkıntılı anlara sahne oldu.
Koşuya katılan 800’e yakın sporcu start verilmesi ile birlikte Eymir Gölü çevresinde belirlenen parkurda koşuya başladı. Koşunun başlamasının ardından maratonun yapıldığı yol üzerinden geçerek gidecekleri yerlere ulaşmak isteyen vatandaşlar ve piknikçiler yola girdi. Sporcular üzerlerine gelen araçların arasından geçerek koşuya devam ederken, aileleri ise dışarıda organizasyon ekibi ile tartıştı.

Organizasyona tepki

Atletizm Federasyonu’nun takviminde de yer alan koşunun bu şartlar altında yapılmasının skandal olduğunu belirten atletlerin aileleri organizasyon ekibine tepki gösterdi. Organizasyonun yapılacağı tarihin çok önceden belli olduğunun altını çizen
atlet yakınları mecburen trafik memuru görevini üstlendiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Aileler tartıştı

Yakınlarına otomobil çarpmaması ya da araçların koşucuların önünü kesmemesi için çabalayan aileler Eymir Gölü’ne gelen piknikçilerle de tartıştı. Piknikçiler, “Eğer burada bir maraton koşusu varsa araçları neden içeri aldılar. Ben günümü güzel geçirmek için buraya geldim. Ancak üzerime sorgusuz sualsiz yürüdüler. Bana kızacaklarına buraya girişi yasaklamayan yetkililerle kavga etsinler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!