Expo'da organ bağışı ve önemini anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Expoda organ bağışı ve önemini anlattılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 14:51

Expo'da organ bağışı ve önemini anlattılar

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Organ Nakli Merkezi görevlileri, Expo 2016 Antalya'da ziyaretçilere broşür dağıtıp organ bağışı ve önemini anlattı.

Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı ile ziyaret ettiği EXPO 2016 Antalya'daki organ bağış standında, Organ Nakli Koordinasyon Sorumlusu Uzm. Nilgün Keçecioğlu ile ulusal ve uluslararası düzeyde çocuk nakilli hastalar ve organ bekleyen hastaların Expo etkinliklerine katılımının sağlanması konusunu görüştü.

'Çiçek ve Çocuk' temasıyla 22 Nisan'da açılan EXPO 2016 Antalya'yı ilk gün yaklaşık 35 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Uzm. Nilgün Keçecioğlu, "Katılımcı sayısının yüksekliğini, Expo'da yer almayı neden istediğimizin en önemli göstergesi olarak görüyoruz" dedi.

'Expo 2016 Antalya'da neden yer almalıyız' sorusunun cevabının da içinde bulunduğu projeleri anlatan Keçecioğlu, “Sosyal sorumluluk projesi olarak burada bulunmalıyız. Ulusal ve uluslararası düzeyde organ bağışı konusunda insanları bilinçlendirmeliyiz. Bu arada organ nakli yapılmış ve organ bekleyen çocuklarımızın da Expo etkinliklerinden yararlanarak psikososyal destek sağlanması da hedeflerimiz arasında yer alıyor" diye konuştu.

Expo'da yer alan üniversite bahçesini, kendi yetiştirdikleri bitkilerle zenginleştireceklerini söyleyen Vekil Rektör Ünal, “Expo 2016 Antalya'da üniversitemizin bahçesini oluşturduk. Hedefimiz Organ Nakli ve Organ Bağışı temalı parkı oluşturmak" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!