EXPO seferlerinde Büyükşehir olmalı mı

Güncelleme Tarihi:

EXPO seferlerinde Büyükşehir olmalı mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2012 00:00

EXPO Yönlendirme Kurulu Başkanı İzmir Valisi Cahit Kıraç ile Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in Ankara ziyareti, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın katılmaması yüzünden tartışılıyor.

Haberin Devamı

EXPO Yönlendirme Kurulu üyelerinden çoğu yorum yapmak istemezken, görüş bildirenlerden bazıları Büyükşehir’in de bu tür temaslarda yer alması gerektiğini vurguladı. Bazıları ise bunun teknik bir süreç olduğu ifade etti. Ayrıca EXPO için çıkarılan yasa gereği yetkilerin yönlendirme ve yürütme kKurulu Başkanı ağırlıklı olduğuna, dolayısıyla temaslarda da bu iki ismin öne çıkmasının olağanlığına işaret edildi.

BÜLENT AKGERMAN
Balıksız akvaryum

EXPO Yönlendirme Kurulu Üyesi ve ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman ise “Büyükşehir Belediye Başkanı’nın olmadığı bir EXPO oluşumu, balıksız akvaryuma benzer. Muhatap olunan kişi ve kurumların zihninde soru işareti oluşturacağını düşünüyorum. Ülkeler oylarını kullanırken şehir, yaşayanlar ve hükümet üçlüsünün birlikteliğini arıyorlar. Bu sacayaklarından biri eksik olursa kazanmak güçleşir” diye konuştu.
Akgerman, Kocaoğlu’nun İzmir halkının oylarıyla seçilmiş bir yerel yönetici olduğuna da dikkat çekerek, “Büyükşehir belediye başkanımıza, küsmek, gönül koymak yakışmaz. Buna hakkı yok. EXPO projemize ve İzmir’e arkasını dönmeyeceğine inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

TUNÇ SOYER
Kesinlikle eksiklik

EXPO 2015 sürecinde yönlendirme kurulu genel sekreterliğini yürüten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, bunu “kesinlikle eksiklik” olarak gördüğünü davet edilmediği yönündeki bilgilere de inanmadığını dile getirdi. Soyer, “Bu organizasyonlar kent adıyla anılıyor. Milano EXPO’su, İtalya değil. Barcelona EXPO’su, İspanya değil. Bu da İzmir’in adıyla Türkiye’nin projesi. Devlet tabii ki destek verecek. Ancak kentin belediye başkanının sürecin dışında olması söz konusu olmamalı” dedi. Soyer, Kocaoğlu’nun geçen süreçte bütün temaslarda bulunduğunu, “Sadece yönlendirme ve yürütme kurulu başkanlarından oluşan bir ziyaret olduğu” söyleminee katılmadığını ifade etti. Soyer, ayrıca davet gelmese de Büyükşehir Belediyesi’nin süreçte söz sahibi olmak için ısrarcı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

HÜSEYIN PORSUK
Kötümser bakmıyorum

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı ve İZKA Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Porsuk ise konunun davetle ilgisinin olmadığını belirterek “Bunun teknik bir detay olduğunu düşünüyorum. Çünkü Ankara ziyaretine sadece yönlendirme ve yürütme kurulu başkanlarının katıldığını biliyorum. Kötümser bakmıyorum” değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!