EXPO’da Diyarbakır Rüzgarı Esti

Güncelleme Tarihi:

EXPO’da Diyarbakır Rüzgarı Esti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 11:34

ANTALYA EXPO CENTER’DA ALTINCISI DÜZENLENEN YÖRESEL VE GELENEKSEL ÜRÜNLER FUARI’NDA YERİNİ ALAN DİYARBAKIR, FUARA KATILANLARIN İLGİ ODAĞI OLDU.

Antalya EXPO Center’da altıncısı düzenlenen Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nda yerini alan Diyarbakır, fuara katılanların ilgi odağı oldu.
Diyarbakır Ticaret Borsası ile Ticaret Sanayi Odası işbirliğinde Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nda Diyarbakır da yerini aldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, Diyarbakır’da yöresel peynir üretimi yapan Şop Peynircilik, Diyarbakır’ın Lice, Sur ve Bağlar ilçelerinde ipek dokuma halı üretimi yapan İlme halıcılık, Diyarbakır Özel Dibek Kahvesi By Mırracı’nın yer aldığı stantta, ziyaretçilere burma kadayıf, örgü peynir ve dibek kahvesi ikram edilirken, kenti tanıtıcı broşür, dergi, CD’leri ve hediyelik eşyalar verildi. Hakkari’den Edirne’ye, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel, geleneksel ve kültürel değerlerin sergilendiği fuarda yerini alan Diyarbakır, katılımcıların ilgi odağı oldu.
Fuarla ilgili kısa bir açıklama yapan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Anadolu’yu Antalya’da buluşturan fuarın iyi bir organizasyon olduğunu vurguladı. Yeşil, yöresel ürünlerin kırsal kalkınma, yerinde istihdam ve şehirlerin tanıtımı için önemli olduğunu söyledi.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ise, bu tür tanıtımların bir nebzede olsa doğu ile batının kaynaşmasını sağladığını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!