EXPO 2016 Antalya'ya doğru

Güncelleme Tarihi:

EXPO 2016 Antalyaya doğru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 16:16

- Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya kapsamında, 15 dönümlük alanda 108 bitki heykelinin yapımına başladı- EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Aydın:- "Bu alanımızı 10 bölgeye ayırdık ve burada 10 farklı bitki figürü olarak bitki heykellerini yapıyoruz. Bunların da her birinin ayrı teması var"

ANTALYA (AA) - Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı botanik EXPO'su kapsamında 15 dönümlük alanda 108 bitki heykelin yapımına başladı. On temada oluşturulan bitki heykelleri için 700 bin bitki kullanılacak.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, 23 Nisan'da Antalya'da kapılarını açmaya hazırlanan EXPO 2016 Antalya'da Türkiye'nin ilk canlı bitki heykel sergi alanı oluşturuluyor.

Kanadalı Mosaicultures Internationales De Montreal'in danışmanlığında yürütülen proje kapsamında, Kanada'da yapımı tamamlanarak EXPO 2016 alanına getirilen bitki heykellerin bitkilendirme çalışmaları sürdürülüyor. Kanada'dan gelen uzmanlar ile Türk bahçıvanlardan oluşan ekip, bitki heykelleri için çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Çalışma kapsamında, ilk buğdayın yetiştiği Mezopotamya'da uygarlığın doğuşunun tasvir edildiği bitki heykel sergisinde, ipekböceği ve İpek Yolu efsanesi, Asya'da tarım ve evcilleştirme, Asya'da pirinç ve bambu ekimi, Afrika'da hayvan koruyucu kabile "Masai" ve umudu sergileyen ağaç diken adam gibi temalar işleniyor.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, heykellerde kullanılacak bitkilerin tamamının Antalya'da üretildiğini, alanda yer alacak 4,5 metre yüksekliğindeki prenses figürü üzerine 250 bin bitki yerleştirileceğini belirtti. Bitki heykellerin tamamında ise 700 bin bitki kullanılacağına işaret eden Aydın, figürlerin üzerine bitkilerin uzmanlarca tek tek yerleştirildiğini ifade etti.

Dünyanın en büyük canlı bitki heykel sergisinin Antalya'da yapılacağını ifade eden Aydın, "Bu alanımız, 15 dekara tekabül etmektedir. Bu alanımızı 10 farklı bölgeye böldük ve burada 10 farklı bitki figürü olarak bitki heykellerini yapıyoruz ve 700 bin bitki kullanılacak. Bunların da her birinin ayrı teması vardır" değerlendirmesinde bulundu.

Aydın, bitki heykellerin bulunduğu alanın EXPO 2016 Antalya sergi alanının en cazip, en çok gezilen ve en çok fotoğraf çektirilen alan olacağını da kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!