Expel'den Türkiye'de bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Expelden Türkiyede bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2018 12:14

Expel'den Türkiye'de bir ilk

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- ADANA Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 5 bin metrekarelik alanda böcek ilacı üretim fabrikası kuran Expel İlaç, Türkiye'de bir ilke imza attı.
İnovasyona dayalı üretim modeliyle ve Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) yatırımlarıyla öne çıkan Expel İlaç, dünya standartlarına göre haşere kontrolünde kullanılan ve uluslararası formülasyon kodları listesinde yer alan ZW (CS+EW) formülasyonunu Türkiye'de ilk üreten firma oldu.
KALİTEDEN ÖDÜN VERİLMEDİ
Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun oluru ile Biyosidal Ürünler Yönetmeliği kapsamında ruhsatlandırılan ve piyasaya arz edilen yeni formülasyonla ilgili bilgi veren Expel İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nedim Büyüknacar, "Uzun ve meşakkatli süreçte defalarca denemeler yapıldı. Yapılan denemelerde şirket kalite politikasından ödün vermeden tamamen çevreci, güvenilir ve müşteri memnuniyetini esas alan dünyada kabul görmüş bir formülasyon tipi elde edildi. Ulaşılması güç bir başarıya imza attık" dedi.
ÇITA YÜKSELDİ
ZW Formülasyon'un CS (Kapsül Süspansiyon) ve EW (Emülsiyon Suda Yağ) formülasyonlarının birleştirilmesinden elde edilen bir formülasyon olduğuna dikkat çeken Büyüknacar, "Ülkemizde genel duruma bakıldığında iki fazlı formülasyon tiplerinde dahi; faz ayrışması, stabilite problemleri, emülsiyon stabilitesi, biyolojik etkinlik problemleri, ürünlerin uygulamalarında yaşanan teknik problemler gibi sıkıntılar hala aşılamamışken daha zor bir formülasyon tipinin yüksek kriterlerde, mükemmel bir kalitede üretilmesi Türkiye'de çıtanın artık en üst seviyelerde olduğunun göstergesi niteliğindedir" diye konuştu.
TEST EDİLDİ, ONAYLANDI
Geliştirilen ZW formülasyonun su bazlı olup kesinlikle petrol türevi içermediğini belirten Büyüknacar, şunları söyledi:
“En çok ürün girdisine sahip bu formülasyon tipinde kullanılan bütün hammadde türlerinde, Expel İlaç olarak çevreci yaklaşım prensibinden asla uzaklaşılmamıştır. Ürün farklı formülasyon tiplerini bir arada ihtiva etmesinden ötürü haşereler üzerinde mükemmel bir biyolojik etkinlik gösterirken, müşteri memnuniyet kriterlerine de rahatlıkla cevap vermektedir. Ayrıca Türkiye'de birçok üründe gözlenen stabilite problemlerinin aksine kararlı bir stabiliteye sahip olup müşteri için uzun süreli bir raf ömrü ile uzun süreli uygulama imkanı sağlamaktadır. Yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilen formülasyon WHO Pesticide Specifications kitapçığında yer alan ZW formülasyonunun kabulü için şart koşulan fiziksel ve kimyasal parametrelerin tamamını geçerek bu formülasyon kriterlerini en üst düzeyde sağlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın da işaret ettiği bu kriterler yine Sağlık Bakanlığı'nın yetki verdiği sınırlı sayıdaki laboratuvarlarda da test edilerek onaylanmıştır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!