Eximbank'tan Batı Akdeniz'e 1 milyar dolarlık katkı

Güncelleme Tarihi:

Eximbanktan Batı Akdenize 1 milyar dolarlık katkı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2018 11:35

Eximbank'tan Batı Akdeniz'e 1 milyar dolarlık katkı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği'nin (BAİB) girişimleriyle Antalya'da şube açan Türk Eximbank, bölge ihracatçısına 2 yılda 1 milyar dolarlık katkı sağladığını, Isparta ve Burdur'a da şube açılması için çalışma yaptıklarını açıkladı.

BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, Türkiye ihracatının artmasında, Türk ihracatçısının desteklenmesinde Türk Eximbank'ın çok önemli bir görev yaptığını söyledi. Üyelerinin kredi ve sigorta işlemleri için daha önce Ankara'ya gitmek zorunda olduğunu belirten Başkan Satıcı, bu durum hem zaman kaybına hem de maliyetlerin artmasına neden olduğunu belirtti. Bu nedenle BAİB olarak hizmet binasında Türk Eximbank'a faaliyetlerini yürütebilecekleri alan sağladıklarını ve bunun sonunda Antalya şubesinin açıldığını anlan Mustafa Satıcı, "Böylece ihracatçılarımızın Türk Eximbank'a erişimini kolaylaştırdık" dedi.

2 YILDA 1 MİLYAR DOLAR DESTEK

Türk Eximbank Antalya Şubesi'nin bölge ihracatçısı ile kısa sürede çalışmaya başladığını açıklayan BAİB Başkanı Mustafa SATICI, “Türk Eximbank 2016 yılında temsilcilik olarak faaliyetlerine başladı. 2016 yılında 117 mal ve hizmet ihracatçısı ile çalışma gerçekleştirdiler ve 296 milyon dolar kredi, 60 milyon dolar sigorta desteği sağladılar. Geçen yıl bu rakam 500 milyon dolar kredi, 125 milyon dolar sigorta ve 296 müşteriye hizmet olarak gerçekleşti. Türk Eximbank, 2 yılda 413 mal ve hizmet ihracatçısına 1 milyar dolara yakın destek sağlamış durumda" dedi.

BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, üyelerinin Türk Eximbank hizmetlerinden yararlanmasını önerdi. Üyelerinin yatırımlarında kredi kullanabileceğini vurgulayan Başkan Satıcı, "İlk defa ihracat gerçekleştirecekleri pazarlarda yada müşterilerde sigorta paketlerinden yararlanabilirler. Türk Eximbank sigortaları sorunsuz bir ihracat için büyük önem taşıyor" dedi.

Şubat ayı ihracat rakamlarını Isparta'da açıkladıklarını kaydeden Mustafa Satıcı, "Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Sayın Şükrü Başdeğirmen, Türk Eximbank'ın illerinde de şube açmasını istedi. BAİB olarak biz de Türk Eximbank'ın Isparta ve Burdur illerini kapsayacak şekilde şube açmasını istiyoruz. BAİB olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Şubenin açılması Isparta ve Burdur illerimizin ihracatını daha da artıracaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!