Excalibur birinci yaşını kutladı

Güncelleme Tarihi:

Excalibur birinci yaşını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 13:06

Casper, oyun bilgisayarı serisi Excalibur’un birinci yaşını kutluyor. Casper, Excalibur markası ile yıl sonuna kadar 20 bin oyunsevere ulaşmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Casper Excalibur’un birinci yaşının kutlandığı etkinlikte konuşan Casper Pazarlama Direktörü Feray Karaman, "Son 5-6 yıldır bilgisayar sektöründe hem globalde hem Türkiye’de bir küçülme yaşanıyor ve pazar daralıyor. Genel olarak pazar küçülmesine rağmen oyun bilgisayarları kategorisi farklı bir seyir izliyor. Bu kategoride çift haneli büyüme yaşanıyor" dedi. Türkiye'de 27 milyon oyuncunun olduğunu sözlerine ekleyen Karaman oyun pazarı cirosunun dünyada önümüzdeki iki yıl içinde yüzde 6’lık bir artış olmasının beklendiğini sözlerine ekledi. 

"Türkiye'nin 775 milyon dolar oyun cirosu var"

Dünyada oyun pazarının yüzde 90’ını 20 ülkenin oluşturduğuna dikkat çeken Karaman konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye 775 milyon dolar oyun cirosu ile bu listede on sekizinci sırada. Oyuncuların üçte biri PC’de, üçte biri konsolda, üçte biri de mobil kullanıcı yani akıllı telefon ve tablette oyun oynuyor. "  

Excalibur birinci yaşını kutladı


Kahraman, oyun pazarına gereken önemi verdiklerini söyleyerek Excalibur'da ekran kartı, işlemci, panel ve soğutma gibi donanım ürünlerini üst düzey bileşenlerden seçtiklerini belirtti.

Haberin Devamı

İlk etapta Excalibur serisinin oranı, toplam dizüstü bilgisayarlarımız içerisinde yüzde 5 iken bu rakam kısa bir süre sonra yüzde 10’a ulaştı. Casper, 1 yıl içinde geliştirilen 4 dizüstü ve 3 masaüstü serisi ile bu yıl 20 bin Excalibur kullanıcısı ile buluşmayı hedefliyor. 

İŞTE EXCALİBUR: G600

Excalibur’un kendileri için özel ve seçkin bir kategori olduğunu belirten Feray Karaman, bu seriye özel WhatsApp ve e-posta destek hattı kurduklarını söyledi " Sadece oyun için değil, rendering, After Effects, Photoshop gibi yüksek performans gerektiren uygulamalara ihtiyaç duyan kullanıcılar için de yüksek performans ve hız gerektiren serilerimizi tasarlıyoruz" diyen Feray Kahraman, seride Casper üretim tesislerinde özel üretim yaptıklarını, konfigürasyonu özelleştirebildiklerini ve merkez servislerine giden kullanıcılara 1 saatte servis hizmetinden yararlanma şansı verdiklerini dile getirdi. 

Haberin Devamı

Yapılan etkinlikte,Casper'ın eylül ayında 15.6 inç ekranlı 4K panel ile yeni bir Excalibur’u duyuracağı dile getirildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!