'Evlilik Senedi'ne alkış yağdı

Güncelleme Tarihi:

Evlilik Senedine alkış yağdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2018 11:59

'Evlilik Senedi'ne alkış yağdı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), büyük heyecanla beklenen 'Evlilik Senedi' adlı yeni opera eserinin prömiyerini gerçekleştirdi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde Yiğit Gürsoy'un rejisiyle sergilenen ve tek perdelik karakter komedyası olan 'Evlilik Senedi'nde Antalya DOB Orkestrası'nı şef Ömer Yöndem yönetti, Aslı Ayan (Fanny), M. Burak Pektaş (Edoardo), S. Onur Alpaslan (Tobia Mill), Serhat Konukman (Slook), Seçil Eyilikeder (Clarina), Baturalp Bilgili (Norton) rollerinde seyirci karşısına çıktı.

G.Rossini'nin 18 yaşında bestelediği ve ilk profesyonel operası olan 'Evlilik Senedi'nde kızının rızası olmadan onu zengin Kolonili tüccar ile evlendirmek isteyen cimri bir babanın hazırladığı planın kurmaca ve eğlenceli oyunlarla nasıl bozulduğu konu ediliyor.

Avrupa'dan Amerika'ya göçün yoğun olduğu bir dönemde yazılan oyun, özgürlüğün ve yeni umutların yeşerdiği bir dünyayı anlatıyor. Tamamı tek mekânda geçen eser, G. Rossini'nin, seyirciyi ilk andan itibaren etkisi altına alan güçlü müziğiyle de dikkati çekiyor.

Göz alıcı dekor ve kostüm tasarımını Gürcan Kubilay, ışık tasarımını Mustafa Eski'nin hazırladığı eser, 75 dakika süresince izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Selamlamada rejisör, orkestra şefi, rol alan opera sanatçıları, emeği geçen tüm çalışanlar sahnede çiçek yağmuruna tutuldu.

'Evlilik Senedi', 29 Mart Perşembe, 10 Nisan Salı akşamları da izlenecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!