Evlere 'çat kapı' hayır turu

Güncelleme Tarihi:

Evlere çat kapı hayır turu
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 11:35

Evlere 'çat kapı' hayır turu

Haberin Devamı

KONAK Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geçen ylı başlattığı 'çat kapı' ev ziyaretlerini haftada iki güne çıkardı.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kosova Mahalle Muhtarı Reşit Gezginci ve eşi Fehime Hanım'ın evine gitti. Komşuların da toplandığı evde kentsel dönüşüm sorunu anlatıldı. Başkan Pekdaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ballıkuyu, Akarcalı, Yeşildere ve Kosova mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi verdi. İlk etapta dört bölgede kentsel dönüşüm yapılacağını söyleyen Pekdaş, şöyle konuştu:

“Bu bölgelerde yaklaşık 11 bin konut var. Hepsinin bir anda kentsel yenileme olması mümkün değil. Aşağılardan başlanarak yukarılara çıkılacak. Aşağı sokaklar daha az katlı olacak. Binalar 20 kata kadar çıkabilecek. Evler 45 metrekare ile 130 metrekare olabilecek. Buralarda sokaklar dar ve arsa alanları küçük. O nedenle yüksek katlı binalar yapılmak zorunda. Kentte yaşamak belli fedakarlıkları da gerektirir" dedi.

"SANDIĞA GİDİN"

Kadifekale'de oturan Selma-Lütfü Sakur çiftini de evlerinde ziyaret eden Pekdaş, Suriye'den göç ederek bölgeye yerleşen mültecilerin sıkıntısını dinledi. Pekdaş, şöyle dedi:

“Hükümetin bu yanlış politikaları yüzünden bizim insanımız zarar görüyor. Ülkemizde pek çok kökenden insan var. Farklılıklar, renkler güzeldir. Çok mağduriyetler oldu. Artık bunu istemiyoruz. Birbirimize saygı duyarak ülkemizde yaşayacağız. Mutlu olalım ülkemizde. Zenginlik içinde yaşıyoruz. Çöpte toplanır, geziye de gidilir ama barış olmadıktan, huzur olmadıktan sonra hiçbir şeyin anlamı yok. 'Hayır' diyeceklerin sandığa gitmesine gerek yok diye bir şey konuşuluyor. Böyle bir şey yok. Yanıltmak istiyorlar. 'Hayır' da deseniz, 'evet' de deseniz mutlaka sandığa gidip oyunuzu verin."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!