Evlenecek çiftlere psikolojik danışmanlık hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Evlenecek çiftlere psikolojik danışmanlık hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 10:36

Evlenecek çiftlere psikolojik danışmanlık hizmeti

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Biga İlçe Belediyesi tarafından, yeni evlenecek çiftlere evlilik öncesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti verilmeye başlandı.

Biga Belediyesi Psikolojik Danışmanı Ece Nur Öztürk, Atatürk Kültür Merkezi'nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti ile yeni evlenecek olan çiftlere evlilik öncesi psikolojik danışmanlık hizmetini anlattı. Psikolojik Danışman Ece Nur Öztürk, evlilik öncesi psikolojik danışmanlığın çiftleri evliliğe hazırlamak üzere gerçekleştirilen psikoterapi türü olduğunu söyledi.

Farklı sürelerde, farklı içeriklerde yapılan evlilik öncesi danışmanlık uygulamalarının ortak noktasının, iki bireyi evli bir çift olma konusunda doğru bilgilendirmenin yanı sıra gerekli olduğunda bazı bireysel ve çift becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak olduğunu belirten Öztürk, "Evlilik öncesi danışmanlık, bireylere evlenmeden önce ilişkilerine objektif bir gözle bakma ve gerekirse zayıf noktaları güçlendirme şansı verir. Danışmanlık sürecinde çiftin bazı önemli başlıklar üzerinde konuşma ve hatta tartışma konusunda yüreklendirilmesi önemlidir. El değmemiş konular, gizli kalmış korku, kaygılar ve dile getirilmemiş beklentiler açıkça konuşulmalıdır" dedi.

Evlilik öncesi danışmanlık dışında da 7'den 70'e herkesin bu hizmetten yararlanabileceğini ifade eden Öztürk, "Daha çok 7 yaştan sonrası geliyor. Bu yaş grubuna da bakacak olursak ilkokul çocuklarında daha çok anneden ayrılma kaygısı, okul reddi, öfke problemi, alt ıslatma sorunlarıyla ilgili geliyorlar. Ortaokul düzeyinde sınav stresi başlıyor. Yalan söyleme, aile içi sorunlarla ve sorumluluk alamama gibi konularda geliyorlar. Lisede de ergenlik sorunları, karşı gelme bozukluğu, sınav stresi, meslek ve alan seçimiyle ilgili kariyer danışmanlığı konuları dikkat çekiyor. Yetişkin grubundan da gelenler var. Kadınlar ve çiftler geliyor. Kadınlar daha çok eşleriyle yaşadıkları iletişim sorunları, aldatma, boşanma, çocuklarıyla yaşadıkları çatışma gibi konularda geliyorlar. Gelen çiftlerde de genellikle iletişimle ilgili sorunlar öne çıkıyor" diye konuştu.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!