Evden eve taşımada fırsatçılara dikkat

Güncelleme Tarihi:

Evden eve taşımada fırsatçılara dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 10:28

Evden eve taşımada fırsatçılara dikkat

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Tüketiciler Derneği Başkanı Neşet Gündüz, fiyat tarifesi olmayan evden eve taşımacılıkta bazı esnafın dövizdeki artışı bahane ederek, personel ve diğer giderlere 'zam' adı altında fırsatçılık yaptığını öne sürdü. Esnaf odaları ise zammı akaryakıt fiyatlarındaki artışa bağladı.
Antalya Tüketiciler Derneği Başkanı Neşet Gündüz, fiyat tarifesi olmayan 'evden eve' taşımacılık hizmetine son 3 ayda yapılan zammın vatandaşları zora soktuğunu söyledi. Bazı esnafın dövizdeki artışı bahane ederek, personel ve diğer giderlere 'zam' adı altında fırsatçılık yaptığını iddia eden Neşet Gündüz, “Tabi burada bütün esnafımızı kast etmiyoruz. Tüketici dernekleri olarak bu konunun üzerinde çalışıyoruz. Ticaret ile Hazine Maliye bakanlıkları başta olmak üzere gerekli kurumlara yazı yazdık. Burada vatandaşlarımız da uyanık olmalı. Tüketici esnafla pazarlığını yapacak. Bir ay önceki fiyat ile bugünkü fiyat arasında fark varsa hakem heyetine gidecek" dedi.
FATURANIZI ALIN
Artık internet üzerinden hakem heyetlerine şikayette bulunma imkanı bulunduğunu vurgulayan Neşet Gündüz, dernek olarak yargı aşamasında tüketicilere destek verdiklerini ifade etti. Vatandaşın ödediği para karşılığında mutlaka fatura alması gerektiğine işaret eden Neşet Gündüz, "Evden eve taşımacılıkta firmalar çok da özgür değil. Taşımacılıkta eşyalar sigortalı taşınır. Burada önemli olan tüketicinin hakkını aramasıdır" diye konuştu.
ARTIŞIN NEDENİ AKARYAKIT FİYATLARI
Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Nakliyecilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Demir ise taşımacılıktaki fiyat artışının döviz kurundaki artıştan kaynaklı olmadığını savundu. Akaryakıt fiyatlarındaki artış ve araç giderlerine yapılan zammın taşıma fiyatlarına yansıdığına işaret eden İsmail Demir, "İnternet üzerinden çalışanların yüzde 95'i evden iş yapıyor. Devletin belirlediği bir fiyat tarifesi yok. Fiyatlar dairenin bulunduğu kata, eşyaya ve asansör olup olmadığına göre değişiyor. Bürosu olanların yüzde 95'i şirket ve bunlar da Ticaret Odası'na bağlı. Bu işi kaçak yapanlar hem devlete hem de gerçek esnafa zarar veriyor" dedi.
Evlerini taşıyacakların internetten değil, ofisi, bürosu olan firmaları tercih etmelerini tavsiye eden İsmail Demir, "Vatandaşlarımız firma yetkilisiyle birebir görüşmeli. Çay, kahve ısmarlanabilen yerlerle çalışmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca, pazarlık yapsınlar. En uygun rakama, sigortalı olarak eşyalarını taşıtsınlar" diye konuştu.
Antalya'da evden eve taşımacılıkta fiyatlar mesafe, dairenin bulunduğu kat, eşya yoğunluğu, asansör kullanıp kullanılmamasına göre 450 TL ile 5 bin TL arasında değişiyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!