Evden 4 kilo altın gasp eden şüpheliler adliyeye gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Evden 4 kilo altın gasp eden şüpheliler adliyeye gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 14:51

Evden 4 kilo altın gasp eden şüpheliler adliyeye gönderildi

Haberin Devamı

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA) BAHÇELİEVLER'de polis gibi davranarak Suriyeli aileden 4 kg altın ve 36 bin dolar gasp ettikten sonra yakalanan şüpheliler polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Gasp çetesine azmettirenin gasp edilen Suriye’li ailenin bir akrabası olduğu öğrenildi. Polis, Suriyeli azmettiriciyi arıyor. Olayla ilgili ortaya çıkan güvenlik kamera görüntülerinde ise şüphelilerin olaydan sonra gittikleri lüks otelde kaldıkları belirlendi.

Çobançeşme Mahallesi, Akarsu Sokak üzerinde, 15 Kasım 2016 tarihinde kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra Suriyeli bir ailenin evine giren 4 şüpheli, 4 kilo  altın ve 36 bin dolar gasp ederek kayıplara karışmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada kamera görüntüleri kullanılarak önce şüphelilerin kullandığı otomobil tespit edilmiş ardından şüpheliler gözaltına alınmıştı. Şehirlerarası otobüslerde yakalanan Irak uyruklu Ahmet A.(40) ile Suriye uyruklu Muhammet M.S.(41)  ve Salam J.(30) üzerlerinden  3 kilo 515 gram altın çorap ve iç çamaşırlarının içine saklanmış olarak ele geçirilmişti. Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada gasp olayına katılan Necip P., adlı kişi de yakalanmasıyla gözaltı sayısı 4’e çıkmıştı. Şüphelilerle birlikte gasp edilen altının 3 kilo 675 gramı ele geçirilmişti.

OLAYDAN SONRA LÜKS OTELDE KALMIŞLAR

Olayla ilgili ortaya çıkan güvenlik kamera görüntülerinde gasp edilen ailenin, kendilerini polis diye tanıtarak gasp eden kişileri, sokakta peşlerinden koşarak yakalamaya çalıştıkları görüldü. Şüphelilerin olayın ardından İkitelli'de bulunan lüks bir otelde buluştukları ve geceyi orada geçirdikleri öğrenildi.

OLAYIN AZMETTİRİCİSİ ARANIYOR

Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin gasp ettikleri ailenin terör örgütü IŞİD’li olduğunu dolayısıyla gasp ettikleri altınların IŞİD’e ait olduğunu söyledikleri öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Öte yandan gözaltına alınan kişilere evde altın ve para bulunduğunu gasp edilen ailenin bir akrabasının söylediği tespit edildi. Polis Gaziantep’te olduğunu tespit ettiği bu kişiyi yakalamak için operasyonları sürdürüyor.
(FOTOĞRAF) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!