Sakal bakımı berbere gitmeden evde de yapılabilir

Güncelleme Tarihi:

Sakal bakımı berbere gitmeden evde de yapılabilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2020 15:47

Koronavirüs nedeniyle kuaför ve berberler kapanınca evde kendi bakımımızı yapmaya mecbur kaldık. Saç kesimi nasıl yapılır sorusunun yanı sıra, evde saç ve sakal bakımı nasıl yapılır sorularının yanıtları da merak ediliyor. Evde de olsa erkekler kendilerine başlı başına imaj katan sakal bakımını ihmal etmek istemiyor. Peki, evde sakal bakımı nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Evde yaptığınız bakımlar sayesinde düzgün görünen sakallara sahip olmanız mümkün.

- Bakımlı ve güçlü sakallar için sakal yağı kullanımı son derece önem taşıyor. Bu yağlar kıl köklerine nüfuz ediyor ve sakalların sağlıklı uzamasına olanak sağlıyor.

-Düzenli olarak sakal bakım yağı kullandığınızda, kesim işlemi esnasında da zorluk yaşamamış olursunuz. Eğer sakal bakımı konusunda doğal yağlardan faydalanmak istiyorsanız badem yağı, sarımsak yağı, jojoba yağı veya Hindistan cevizi yağı gibi ürünleri de tercih edebilirsiniz, artık evde hangisi varsa… Tüm bu yağlar sakalınızda gözle görülür bir parlaklık olmasını sağlayacak.

-Eğer sakallarınız uzunsa gün içinde taramayı ihmal etmeyin. Ufak bir tarak ile bunu kolayca yapabilirsiniz.

- Saçlarınız gibi sakallarınız da özel ürünlerine ihtiyaç duyar. Sakalınızı yıkarken katı ve sert sabunlar tercih etmek yerine şampuanlardan yardım alabilirsiniz.

Haberin Devamı

-Sağlıklı saçlar için yeterli ve dengeli beslenme nasıl önemliyse sakallar için de önemli. Sakallarınızın güçlü uzaması ve kırılmaması için beslenmenize de dikkat etmelisiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!