Evde vücut geliştirmek için tavsiyeler...

Güncelleme Tarihi:

Evde vücut geliştirmek için tavsiyeler...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 15:13

Belirlenen bir program dahilinde gerekli kurallara uyarak ve disiplinli bir şekilde çalışarak spor salonlarına gitmek yerine evde de kas yapılabilir.

Haberin Devamı

Spor salonlarına gitmeye imkanı olmayanlar ya da gündelik tempo içerisinde zaman bulamayanlar düzenli ve programlı bir şekilde olduğu takdirde ev ortamlarında da vücut çalıştırarak  kas yapabilirler. Ancak hangi egzersizin hangi kas grubunu çalıştıracağına dair bilgi sahibi olmak ve her antremanda farklı bir kas grubuyla ilgili çalışarak kasları fazla zorlamamak gerekir.

Evde vücut geliştirmek için tavsiyeler...

Bu durum evde yapılacak hareketler için bilinçli olmak ve kalıcı sakatlıklardan korunmak için önemlidir. Bu sebeple hem yapılacak egzersizlerle hem de beslenme programı yanında kas yapımı sırasında alınması gereken vitamin ve minerallerle ilgili bir uzmana danışarak yol belirlemek daha sağlıklı bir çalışma için gereklidir. Ayrıca evde yapılacak egzersizlerin vücut geliştirmeyle ilgili profesyonel boyutta bir kazanım sağlayamayacağı da dikkatten kaçmamalıdır.

Haberin Devamı

KASLARI BOZAN ANTREMAN, GELİŞTİREN İSE UYKUDUR 

Evde vücut geliştirmek için tavsiyeler...

Genellikle karın, kol, göğüs ya da kaslarını çalıştırırken aletsiz çalışılabileceği gibi evde de kullanılabilecek basit araçlara ulaşılabilir. Dambıl, pilates topu, barfiks ve şınav barları, ile ayak ağırlıkları evde de kullanılabilecek aletlere örnektir.

Kas ile ilgili bilinmesi gereken en önemli konu; kasın hareketleri yaparken değil, hareket sonrası alınan proteinli yiyeceklerin dinlenirken aminoasit üretmesi ve kas hücrelerini yenilemesiyle ilgilidir. Bu anlamda proteinle beslenme ve dinlenme, kas yapımı için önemli unsurlardır.

Dinlenmeden çalışmak kasların gelişimine katkı sağlamadığı gibi aksine zarar da verebilir. Çünkü antrenman sırasında kasları oluşturan protein bağları çatlar. Bu durum ancak uyku ile düzeltilebilir. Bu açıdan dinlenmek egzersiz kadar önemlidir. Vücut geliştirme ile ilgilenenler uykularını mutlaka iyi almalıdır, uyku saatlerini de sürekli değiştirmeden, aynı saatlerde uyumaya dikkat etmelilerdir.

Haberin Devamı

ANTREMANLAR HEP AYNI SAATLERDE OLMALI 

Evde vücut geliştirmek için tavsiyeler...

Evde vücut geliştirmeye başlamadan önce kilo, yaş gibi unsurları göz önünde bulundurarak ve bu işe ayırılacak zamanı hesaplayarak kişisel bir program belirlenmeli, bu program dahilinde çalışmalar yapılmalıdır. Genel olarak hangi kas olursa olsun, kasları geliştirmek için bir çok hareket mevcuttur. Vücudu genel olarak çalıştıran egzersizler yanında sadece bir bölgeyi baz alan hareketler de mevcuttur.

Önemli olan kişinin gereksinimleri doğrultusunda bu hareketleri belirlemesi ve bu şekilde yön çizmesidir. Hareketler günlere bölünerek, disiplinli bir şekilde, setlerden tam anlamıyla verim sağlayarak çalışılmalıdır. Antrenmanlar günün aynı saatinde ve düzenli olarak yapılmalıdır. Uyku gibi bir günlük dinlenme araları da kasların gelişimini olumlu yönde etkileyeceği için egzersizler iki günde bir yapıldığında daha sağlıklı bir sonuç alınır.

Haberin Devamı

Evde vücut geliştirmek için tavsiyeler...

Çalışmalar sırasında bir diğer önemli nokta da yapılan hareketlerin sırasını değiştirmemektir. Aynı düzende aynı sırayla hareketler yapılmadığı sürece kondisyon düşebilir ve olumsuz sonuçlar alınabilir. Ancak hazırlanan programda kaslardaki gelişime göre zamanla programda ufak değişikliklere gidilebilir.

Eğer azimli olunursa ve belirlenen programa bağlı kalarak çalışılırsa, evde de vücut geliştirmek mümkündür. Ancak daha profesyonel bir yönelim söz konusu olursa spor salonlarını tercih etmek daha doğru bir seçimdir.

Evde vücut geliştirmek için tavsiyeler...
 tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!