EURO 2016 bakın neden doodle oldu.. İşte EURO 2016'da öne çıkan haberler

Güncelleme Tarihi:

EURO 2016 bakın neden doodle oldu.. İşte EURO 2016da öne çıkan haberler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 09:49

EURO 2016 bu akşam süper bir organizasyon ile Fransa'da başlıyor. EURO 2016 öncesinde hazırlanan Doodle ile Google'da EURO 2016'da yaşanan gelişmeleri tek başlık altında toplayarak ziyaretçilerine büyük bir jest yaptı. Peki EURO 2016'da öne çıkan haberler neler? Türkiye A Milli Takım bir özelliği ile daha turnuva başlamadan EURO 2016'da ön plana çıktı. İşte EURO 2016 ile ilgili tüm gelişmeler

Haberin Devamı

EURO 2016 bu akşam başlıyor.. EURO 2016 için Google tasarladığı özel EURO 2016 logosu ile doodle hazırladı. Fransa'da düzenenlenen en prestijli organizasyonlardan biri olan EURO 2016, bu akşam ev sahibi Fransa'nın Romanya ile karşılaşacağı mücadele ile başlayacak. EURO 2016 ile ilgili haberleri bir başlıkta toplayan Google, hazırladığı özel Doodle ile futbol severlere bu heyecanı tüm detayları ile yaşatacak. 

15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) açılış maçı bugün ev sahibi Fransa ile Romanya arasında oynanacak. Macar hakem Viktor Kassai'nin yöneteceği Fransa ile Romanya arasındaki A Grubu mücadelesi Saint-Denis şehrindeki Stade de France'ta TSİ 22.00'de başlayacak. Türkiye Milli Takımı, D Grubu'nda İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile ikinci tura çıkabilmek için mücadele edecek.

Haberin Devamı

Gruptaki ilk maçını 12 Haziran Pazar günü Hırvatistan ile oynayacak Türkiye, ikinci karşılaşmada 17 Haziran Cuma günü İspanya ile gruptaki üçüncü ve son maçında da 21 Haziran Salı günü Çek Cumhuriyeti karşılaşacak. Şampiyonada son 16 turu 25-26-27 Haziran'da, çeyrek finaller 30 Haziran, 1-2 ve 3 Temmuz'da, yarı finaller 6-7 Temmuz'da, final ise 10 Temmuz'da oynanacak.

EURO 2016 bakın neden doodle oldu.. İşte EURO 2016da öne çıkan haberler

Google EURO 2016 başlangıcı olarak özel bir doodle tasarımı hazırladı. Hazırlanan Doodle sayesinde EURO 2016 için yapılan tüm haberleri tek çatı altında bugüne özel bulabileceksiniz.. 

EURO 2016'ya doğru

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek EURO 2016 için başkent Paris'te kurulan taraftar bölgesinin açılışına yaklaşık 80 bin kişi katıldı. Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası için (EURO 2016) başkent Paris'te Eyfel Kulesi taraftar bölgesi açıldı.

Eyfel Kulesi çevresindeki Champs de Mars alanında kurulan taraftar bölgesinde yayıncı kuruluş TF1 TV kanalının gösterisi yapıldı. Birçok Fransız müzisyenin katıldığı gösteri sonrası EURO 2016'nın resmi şarkısını besteleyen DJ David Guetta bir konser verdi.  Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen konsere yaklaşık 80 bin kişi katıldı.Taraftar bölgesine girmek isteyen sporseverler uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kaldı.
Eyfel Kulesi taraftar bölgesinde turnuva boyunca 130 bin metrekarelik alanda yaklaşık 92 bin seyirci açık havada kurulan ekranlardan maçları seyredebilecek.

Haberin Devamı

Efsane futbolcular Pele ve Maradona, Paris'teki özel bir maçta antrenör olarak karşılıklı görev yaptı - Maradona: "Messi iyi bir insan ama lider olabilecek karaktere sahip değil"

Futbol dünyasının iki efsane ismi Brezilyalı Pele ve Arjantinli Diego Armando Maradona, 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) öncesi Paris'te eski futbolcuların katıldığı hayır amaçlı düzenlenen özel bir maçta, antrenör olarak karşılıklı görev aldı. Palais Royal semtinde hazırlanan minyatür halı sahada oynanan maçta, 55 yaşındaki Maradona'nın çalıştırdığı takımda Angelo Peruzzi, David Trezeguet, Marco Materazzi, Ciro Ferrara ve Clarence Seedorf yer alırken, 75 yaşındaki Pele'nin takımında Rio Ferdinand, Dida, Bebeto, Hernan Crespo ve Fernando Hierro mücadele etti.
Beşer kişilik ekiplerin yaptığı karşılaşma, 8-8 berabere sona erdi.

Haberin Devamı

Maradona ikinci yarıda kısa bir süre maça dahil olurken, 75 yaşındaki Pele ise saha kenarında takımını yönetti. Paris halkı ve basın mensupları, EURO 2016'nın sponsorlarından İsviçreli bir saat markasının girişimiyle hayır amaçlı düzenlenen maça yoğun ilgi gösterdi. İki efsane futbolcu, maç öncesi kameraların karşısına geçerek poz verdi. Bu arada iki efsane isim arasında geçen bir konuşmada, Maradona'nın Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi hakkında yaptığı yorum dikkati çekti. Maradona, Pele'nin Messi'nin kişiliğiyle ilgili sorduğu soruya, "Messi iyi bir insan ama lider olabilecek karaktere sahip değil." cevabını verdi. EURO 2016, bu akşam ev sahibi Fransa ve Romanya arasındaki açılış maçıyla başlayacak.

 

Haberin Devamı

Türkiye Euro 2016'nın en genç 5. takımı

A Milli Futbol Takımı, EURO 2016'da mücadele edecek ekipler arasında en genç 5. takım oldu. UEFA, Fransa'da Cuma günü başlayacak EURO 2016 öncesi takımların yaş istatistiklerini paylaştı. Türkiye 26.3 yaş ortalamasıyla en genç 5. takım konumunda yer aldı. Listenin ilk sırasında 25.3 ortalaması ile İngiltere bulunurken, ikinci sırada 25.4 yaş ortalamasına sahip Almanya yer aldı. EURO 2016'nın en yaşlı takımı ise 30 yaş üzeri 11 futbolcusu bulunan ve 29.3 yaş ortalamasına sahip İrlanda Cumhuriyeti oldu. Bu kategoride ise İrlanda Cumhuriyeti'nin ardından sırasıyla Rusya ve Çek Cumhuriyeti geliyor.

EMRE MOR EN GENÇ 3. İSİM

Haberin Devamı

Turnuvanın en genç oyuncusu unvanını ise İngiliz forvet Marcus Rashford (31.10.1997) aldı. İkinci sırada Portekiz'in Bayern Münih'li futbolcusu Renato Sanches (18.08.1997) yer alırken, Borussia Dortmund'a imza atan ay-yıldızlı oyuncu Emre Mor (24.07.1997) ise en genç üçüncü isim oldu. EURO 2016'da mücadele edecek en yaşlı isim ise Macar Milli Takımı'nın 40 yaşındaki kalecisi Gabor Kiraly.

EN UZUNU İSVEÇ

Öte yandan turnuvanın en uzun takımı 1.86'lık ortalama ile İsveç olurken, 1.80 ortalamaya sahip İspanya ve 1.81'lik ortalaması bulunan Türkiye en kısa takımlar oldu.

EN AĞIR TAKIM ALMANYA EN HAFİFİ TÜRKİYE

Almanya 80.3 kiloluk ortalama ile EURO 2016'nın en ağır takımı olarak kayıtlara geçerken, A Milli Takım ise 74.3 ortalama ile turnuvanın en hafif takımı oldu.

Süper Lig'den EURO 2016'ya 15 futbolcu
A Milli Futbol Takımı'nın D Grubu'nda mücadele edeceği Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, futbol hayatını Türkiye'de sürdüren 15 oyuncu da ülkeleri adına mücadele edecek. Şampiyona'da yer alacak 15 ismin yanı sıra geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de oynayan fakat sözleşmeleri sona ermiş ya da henüz netlik kazanmamış isimler de yer alıyor.  Süper Lig'in 2015-2016 sezonu gol kralı olan Alman futbolcu Mario Gomez, milli takımında kendine yer buldu. Golcü futbolcu, geçen yıl Fiorentina'dan Beşiktaş'a kiralık gelmişti. Gomez'in henüz Beşiktaş'ta geleceği netlik kazanmadı.

Ay-yıldızlıların yanı sıra EURO 2016'da gözler Türkiye'de forma giyen diğer futbolculara da çevrilecek. Türkiye'de sözleşmesi devam eden 15 futbolcu EURO 2016'da yer bulurken, Çek Cumhuriyeti futbolcularının çoğunlukta olması dikkat çekti.

Türkiye'den Fransa'ya gidecek futbolcular ise şöyle:

Andreas Isaksson (İsveç) - Kasımpaşa

Eren Derdiyok (İsviçre) - Kasımpaşa

David Pavelka (Çek Cumhuriyeti) - Kasımpaşa

Balazs Dzsudzsak (Macaristan) - Bursaspor

Tomas Sivok (Çek Cumhuriyeti) - Bursaspor

Tomas Necid (Çek Cumhuriyeti) - Bursaspor

Luis Nani (Portekiz) - Fenerbahçe

Miroslav Stoch (Slovakya) - Fenerbahçe

Lukas Podolski (Almanya) - Galatasaray

Blerim Dzemaili (Belçika) - Galatasaray

Ricardo Quaresma (Portekiz) - Beşiktaş

Denys Boyko (Ukrayna) - Beşiktaş

Erkan Zengin (İsveç) - Trabzonspor

Sokol Chikallleshi (Arnavutluk) - Medipol Başakşehir

Bogdan Stancu (Romanya) - Gençlerbirliği

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!