Etwinning kulübü öğrencilerinden huzurevi ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Etwinning kulübü öğrencilerinden huzurevi ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 09:52

Etwinning kulübü öğrencilerinden huzurevi ziyareti

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN İlkadım Mustafa Kemal İlkokulu ve Çarşamba Anafartalar Ortaokulu öğrencileri, huzurevini ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Etwinning projeleri kapsamında İlkadım Mustafa Kemal İlkokulu ve Çarşamba Anafartalar Ortaokulu Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Kültürel değerlere ve manevi mirasa sahip çıkılmasını ve bunların gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlayan TwinTv adlı projelerinde iki okulun koordinatör öğretmenleri Seçil Sezen ve İnnap Kaya, etwinning kulübü öğrencilerini yaşlılarla buluşturarak onlarla sohbet etme ve hayat tecrübelerini dinleme imkanı sağladı. Anafartalar Ortaokulu Müdürü Hüseyin Kement, "Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirir ve yaşlılarımızı ziyaret etmek öğrencilerin sosyal sorumluluk ve kültürel değerleri yaşatma bilincini kazanmaları için oldukça önemlidir" dedi.

İngilizce öğretmeni Seçil Sezen ise, "Bu ziyaretle çocuklarımızın Türk toplumunun sahip olduğu güzel değerlere sahip çıkmaları için farkındalık yaratmak istedik. Öğrencilerimize boş zamanlarını bilgisayar oyunu oynamak yerine büyüklerimizle vakit geçirerek, onlarla paylaşımda bulunarak da güzel bir şekilde değerlendirebileceklerini göstermek istedik" diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!