Etimesgut"ta Mustafa Sandal'a 100 bin kişilik koro

Güncelleme Tarihi:

Etimesgutta Mustafa Sandala 100 bin kişilik koro
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 16:00

Etimesgut"ta Mustafa Sandal'a 100 bin kişilik koro

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ETİMESGUT Belediyesi'nin 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'nin  finalinde Mustafa Sandal, yaklaşık 100 bin kişinin eşlik ettiği başkentli hayranını coşturdu. Festivalin en ilgi çeken bölümlerinen biri ise, özel olarak hazırlanan gemi karadan yürütülerek İstanbul'un fethinin canlandırılması büyük alkış aldı.
Türk Beyleri Kent Meydanı'nda düzenlenen ve Türk kültür sanatının yansıtıldığı festivalde sahneye çıkan Mustafa Sandal eski ve yeni şarkılarından oluşan geniş repertuarıyla müzik resitali sunarken, başkentlileri adeta salladı. 
SANDAL'DAN GENÇLERE TAVSİYE
Mustafa Sandal evliliği ve çocuğu ile ilgili anılarını da hayranlarıyla paylaştı ve yeni evli çiftlere ögütler verdi. Sandal, "Oğlum Yaman yanımızda uyumak istedi izin vermedik. Bodrum Depremi'nde yataktan düşmüş, biz izin vermediğimiz için yanımıza gelmeye korkmuş. O günden sonra büyük bir vicdan azabı yaşıyorum. Bırakın çocuklarınız itiyorsa yanınızda uyusun. Evli erkekler sizlere sesleniyorum, eşlerinizi üzmeyin. İpleri onların eline verin rahat edin" dedi.
ETİMESGUTLU MUSTAFA
Mustafa Sandal, Etimesgut'un kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirterek, "Bu meydanda 3. konserim, gerçekten böyle güzel bir atmosfer başka yerde yok. Aynı zamanda Etimesgut'un fahri hemşehrisiyim. Bu yönüyle de Etimesgutlu sayılırım. Türk kültür ve sanatına değer verdiği için ve bu kapsamda beni sizlerle tekrar buluşturduğu için Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e teşekkür ederim" diye konuştu. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, sanatçıya plaket verdi, ve coşkulu kalabalık önünde özçekim yaptı. 
KARADAN YÜRÜTÜLEN GEMİ
Festivalin kapanışı, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethiyle gerçekleştirildi. Festival için özel olarak hazırlanan gemi, Türk Beyleri Kent Meydanı'nda yürütüldü. İzleyenlerin beğenisini kazanan gösteride dönemi yansıtan dekor ve kostümler kullanıldı. Öte yandan gösteride Hezarfen Ahmet Çelebi de canlandırıldı.  Belediye Başkanı Enver Demirel yaptığı açıklamada, "Nasıl büyük komutan Fatih Sultan, gemileri karadan yürütüp, İstanbul'u fethettiyse biz de denizi olmayan Ankara'da gemileri yürüttük. Festivalimize yakışır bir final oldu. Kültürlerimizi, folklorumuzu sergiledik. Kaynaştık, birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirdik" diye konuştu. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!