Etimesgut’a imar şoku

Güncelleme Tarihi:

Etimesgut’a imar şoku
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 15:02

Büyükşehir Belediyesi, 2007’de İstanbul Yolu’ndaki kentsel dönüşüm alanında Etimesgut Belediyesi’ne devrettiği imar uygulamaları yetkisini 10 yıl sonra geri aldı. Kararı eleştiren MHP’li Meclis Üyesi Fikret Karadavut “Vatandaşlarımız bu konuda ciddi şekilde mağdur olacak” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Yolu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’nın (KDGPA) Etimesgut bölümünde tüm imar uygulamalarına ait iş ve işlem yetkilerini 2007 yılında AK Parti yönetiminde olan Etimesgut Belediyesi’ne devreden Büyükşehir Belediyesi, 10 yıl sonra bu kararı iptal ederek yetkilerini geri aldı.
Kararla İstanbul Yolu’nun batı etabındaki 365 hektarlık alanda proje ve ruhsat gibi tüm imar uygulama yetkileri Büyükşehir’e geçmiş oldu.

MÜTEAHHİTLER KARMAŞA YAŞAYACAK

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki günkü son oturumunda görüşülen gündem maddesiyle ilgili söz alan MHP’li Meclis Üyesi Fikret Karadavut, bu kararın bölgede mağduriyet yaratacağını belirterek, “Bölgede yüzde 70’den fazla yapılaşma tamamlanmış durumda. Yönetmelik değişikliği telaşıyla da yaklaşık yüzde 20’si de haziran ayı sonuna kadar ruhsat alma aşamasında. Yüzde 90’ı neredeyse ruhsatlandırılmış alan. Müteahhitlerin tamamı büyük karmaşa yaşayacak. Vatandaşlarımız bu konuda ciddi şekilde mağdur olacak” diyı konuştu.
Oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ise “İki belediyenin uyumlu çalışması tercihimizdir. Sebebini konuştuğunuz kadar iyi biliyorsunuz. Komisyonun aldığı kararın devamından yanayız” açıklamasında bulundu. Konuya ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu MHP’nin ret oyu vermesinin ardından oy çokluğuyla kabul edildi.

Haberin Devamı

ANKAPARK’IN KARŞISINA OTEL YAPILABİLECEK

Öte yandan Büyükşehir Meclisi, Bakanlar Kurulu kararıyla Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı (KDGPA) ilan edilen Çamlıca Mahallesi’ndeki 2 bölümün imar plan değişikliklerini de oy çokluğuyla kabul etti. Alanda çarpık ve yasadışı yayılmanın önüne geçilmesinin amaçlanarak yaşam kalitesini geliştirmesini sağlamak üzere kentsel servis alanı, otel, ticaret, rekreasyon kullanımlarını içeren bir planlama yapıldığı belirtildi. Kararla Ankapark’ın karşısında yer alan bölgeye otel ve benzeri yapıların inşa edilmesinin önü de açılmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!