Etimesgut’a dev savunma karargâhı

Güncelleme Tarihi:

Etimesgut’a dev savunma karargâhı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 15:04

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bakanlık ile birlikte Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının Etimesgut’a taşınabileceğini söyledi. AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise Mamak’ta bulunan 28. Mekanize Piyade Tugayı’nın Çankırı'ya taşınacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım'ın Ankara’daki askeri birliklerin güvenli ve stratejik açıdan küçük illere kaydırılacağı yönündeki açıklamalarının ardından başlayan sürece ilişkin yeni açıklamalar geldi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Askeri birliklerin taşınması sürecine ilişkin, “Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın bize verdiği bilgi, önümüzdeki pazartesi günü ilk sevkiyatı yapacağız” dedi. Silahlı Kuvvetler ve Milli Savunma Bakanlığı’nın tek çatı altında toplanması konusunda çalışma yapıldığını açıklayan Işık, “Bir çalışma yapıyoruz şu anda, henüz olgunlaşmadı ama paylaşayım. Üzerinde durduğumuz çalışma Milli Savunma Bakanlığı’nın, Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler’in boşaltacağı bölgeye taşınması. Daha sonra ihtiyaç durumuna göre Genelkurmay Başkanlığı’nın, kuvvet komutanlıklarının da Etimesgut’a taşınması ve orada bir karargahın oluşturulması. Burada da arzumuz, bir ‘ay yıldız’ şeklindeki mimariyle Silahlı Kuvvetler’in ve Silahlı Kuvvetler’e hizmet eden Milli Savunma Bakanlığı’nın tek çatı altında toplanması” diye konuştu.

Haberin Devamı

MAMAK’TAN ÇANKIRIYA TAŞINACAK

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise, "Ankara'daki bazı birliklerin küçük illere taşınmasının gündeme gelmesi üzerine, Ankara'nın sınır illeri olan Kırıkkale, Kırşehir, Çorum ve Karabük, bu konudaki talep ve isteklerini kampanyaya dönüştürdü. Biz ise bu süreçte, bu konudaki çalışmamızı sessiz ve istikrarlı bir şekilde sürdürdük" ifadelerini kullandı. Milli Savunma Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın konuyu değerlendirdiğini belirten Filiz, şöyle devam etti:
"Yapılan değerlendirme sonucunda Ankara Mamak 28. Mekanize Piyade Tugayı ve buna bağlı olarak iki mekanize taburu, bir tank taburu, bir topçu bölüğü ve bağlı birlikleri Çankırı'ya taşınacak. Bu birliklerle beraber iki binin üzerinde personelin ve 500'ün üzerinde askeri aracın Çankırı’ya taşınma süreci önümüzdeki günlerde başlayacak. Taşıma işleminin yıl sonuna kadar bitmesi öngörülmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!