Esnaf Odalarından Türkçe Tabela Duyarlılığı

Güncelleme Tarihi:

Esnaf Odalarından Türkçe Tabela Duyarlılığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 09:31

AHMET ÖVÜÇ

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Övüç yabancı tabelalara dikkat çekerek, “Esnaf teşkilatı başkanı olarak esnaf ve sanatkarlarımızdan unvanlarında Türkçe sözcük kullanmalarını rica ediyorum” dedi.
26 Eylül Dil Bayramı dolayısı ile açıklamalarda bulunan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Oraları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, coşku ve gururla Dil Bayramı’nın kutladıklarını söyleyerek “Ulu Önder Atatürk Türk diline ayrı bir önem veriyordu. Türk dilini devlet politikasının, millet olma bilincinin merkezine koyan Atatürk, 26 Eylül 1932 yılında Türk Dil Kurultayı’nı toplamıştır. Bizler de bugün 26 Eylül Türk Dil Bayramı’nı coşku ve gururla kutluyoruz. Dil insanların birbirini anlamaları, birlikte yaşamaları, aralarındaki bağı kuvvetlendirmeleri, milli kimliğimizi yaşatmaları için hayati öneme sahiptir. Milli bilincin oluşması, kültürümüzün ve değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması, milli birlik ve beraberliğin sağlanması dil ile mümkün olur” dedi.
Türkçe’nin özensiz kullanıldığına dikkat çeken Övüç, “Dilimize giren yabancı sözcükler Türkçeyi olumsuz yönde etkilemektedir. Kafelerde, sokaklarda, restoranlarda, alışveriş merkezlerinde yabancı sözcüklere sık sık rastlıyoruz. Hatta turistik yerlerde neredeyse Türkçe tabelalara rastlamak mümkün olmamaktadır. Türkiye adeta yabancı tabela cennetine dönüşmüştür. Ben bir esnaf teşkilatı başkanı olarak esnaf ve sanatkarlarımızdan unvanlarında Türkçe sözcük kullanmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!