ESMAM makale yarışması tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

ESMAM makale yarışması tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 12:58

ESMAM makale yarışması tamamlandı

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Endülüs Medeniyet Araştırmaları Merkezi (ESMAM) tarafından düzenlenen "Endülüs'ten Günümüze Bakış" konulu ulusal makale yarışması tamamlandı.
ESMAM tarafından bu yıl birincisi düzenlenen "Endülüs'ten Günümüzü Bakış" konulu ulusal makale yarışmasının derece ve ödülleri, ön değerlendirme ve hakemlik sürecinden sonra belli oldu. Lisans kategorisinde "Dünyanın Ziyneti" adlı makalesiyle Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hayriye Buşgut birinci, "Endülüs'ten İlhamla 21'inci Yüzyıl İslam Medeniyetinin Yeni Ufukları" adlı makalesiyle SDÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Şerif Karakurt ikinci, "Batının Çoğulculuk Anlayışı ve Endülüs" adlı makalesiyle Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Şeyma Kaç üçüncü oldu. Lisansüstü kategorisinde ise birinci ve ikinci olmaya layık görülen makale olmazken, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü doktora öğrencisi Esra Sincar üçüncü oldu. Dereceye giren Hayriye Buşgut Endülüs gezisi, Şerif Karakurt Bosna-Hersek gezisi, Şeyma Kaç ve Esra Sincar İstanbul medeniyet gezisi kazandı.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, üniversitenin kendisine çizdiği Kurtuba vizyonu çerçevesinde Endülüs medeniyetinden alınacak hayli ders olduğunu, bu tür faaliyetlerin de bu amaca hizmet ettiğini söyledi.
ESMAM Müdürü Prof. Dr. Ramazan Erdem, yarışmanın insanların ilgisini Endülüs medeniyetine çekerek medeniyet tartışmalarında farklı bir pencere açtığını vurguladı.
Yarışmayı koordine eden ESMAM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Elif Akkaş da merkez olarak bu tür yarışmaların her sene tekrar etmesini planladıklarını ve farklı projelerle faaliyetlerinin son hızla devam edeceğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!