Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan:

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan:
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 15:39

- "Ligde önümüzdeki 11 haftalık periyodu çok iyi değerlendirmek zorundayız"- "Bu yıl maalesef hakem hataları lige damgasını vurdu. Ligde yaşanan yarışa bu kadar etki eden bir dönem olmadı"

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Spor Toto Süper Lig'deki 11 haftalık periyodu çok iyi değerlendirmek zorunda olduklarını söyledi.

Hoşcan, Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kulübün zor bir süreçten geçtiğini belirterek, bu süreci bütün camianın birlik içinde aşacağına inandıklarını vurguladı.

Eskişehirspor'un önünde birbirinden değerli 11 maçın bulunduğunu anlatan Hoşcan, şöyle konuştu:

"Ligde önümüzdeki 11 haftalık periyodu çok iyi değerlendirmek zorundayız. Kasımpaşa ve Bursaspor maçlarında puan alamamamız camiamızı çok üzdü. Başta taraftarımız olmak üzere tüm camiamıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bursaspor maçını çıkış karşılaşması olarak görüyorduk ancak puan alamadık. 11 maçlık periyotta direnişimize devam edeceğiz. İkinci yarıdaki transferlerle kadro derinliğimiz oluştu. Bundan sonraki maçlarda çok daha iyi performanslar alacağımıza inanıyorum. Taraftarımız zor günde takımı yalnız bırakmadı. Gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Hoşcan, Eskişehirspor'un en büyük sorunun ekonomik sıkıntı olduğunu dile getirerek, kulübün geliriyle gideri arasında ciddi farklar oluştuğunu bildirdi.

Takımın zor gününde kendilerini destek veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay'a teşekkür eden Hoşcan, desteğin şehrin her kesimine yayılması gerektiğine değindi.

Eskişehirspor'un, kentin en önemli markası olduğunu belirten Hoşcan, şunları söyledi:

"Biz de emanetçiyiz. Bu emaneti, işin ehli insanlara bırakacağız. Eskişehispor'un tek bir çakılı çivisi yok. Eskişehirspor'un kalıcı eserlerle gelir getirici bir yapısının olması lazım. Anonim şirket çalışmalarımız tamam ancak uygulamaya geçemedik. Spor Kulüpleri Yasası düzenlemesiyle bunun eş zamanlı geçmesinde fayda var. Şehrin en önemli markası Eskişehirspor'un anonim şirket olmasının iyi kurgulanması lazım."


Haberin Devamı

- "Hakem hataları lige damga vurdu"


Hoşcan, bu hafta başında İstanbul'da Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının bulunduğunu anımsatarak, burada hakem hatalarıyla ilgili olağanüstü toplandıklarını bildirdi.

"Bu yıl maalesef hakem hataları lige damgasını vurdu" diyen Hoşcan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ligde yaşanan yarışa bu kadar etki eden bir dönem olmadı. 5 maddelik bir önerimiz oldu. Türkiye Futbol Federasyonu'na bu önerilerimizi sunduk. Hakem değerlendirmelerinde artık, kulüplerin de etkin olması istiyoruz. Önerilerimizin takipçisi olacağız. Ligin ikinci yarısındaki Fenerbahçe maçında yaşananların ardından 45 günlük hak mahrumiyeti aldım. Bu ligin tescili konusunda inşallah ciddi şaibeler çıkmaz. Hakem hatalarının en aza inmesi konusunda beklentimiz var."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!