Eskişehir'in yeni stadyumunda sona yaklaşıldı

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirin yeni stadyumunda sona yaklaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 16:46

Eskişehir'in yeni stadyumunda sona yaklaşıldı

Haberin Devamı

 

Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ / ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'in yeni yapılan stadyumu basın mensuplarına gezdirildi.

Sazova Mahallesi'nde 2013 yılında yapımı başlanılan Eskişehir'in yeni stadyumu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ve Eskişehirspor Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Demirdaş tarafından basın mensuplarına gezdirildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, yapımına 2013 yılında başlanılan stadyum için artık sona gelindiğini söyledi. Aksoy, şöyle konuştu:

"Nasip olursa bayram sonu çevre düzenlemeleri ve stadın küçük eksik kalan işleriyle ilgili eksiklerimizi de müteahhit firmamızda tamamlayacak. Lig başladı tabi sezon başladı. Eskişehispor önümüzdeki hafta burada oynayamıyoruz ama daha sonra ki maçları da oynamaya burada devam edeceğiz. Dün spor Toto Teşkilat Başkanlığımızda stadyumun eksikleriyle ilgili 3 bucuk milyon civarında eksikleriyle ilgili bir ödenek imzaladık. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde küçük eksiklerimizde tamamlanıp hizmete hazır hale gelecek. Şu anda çevre düzenlemeleri locaların tefrişi, soyunca odalarının tefrişi, küçük eksiklerimiz ve tadilatla ilgili boya çalışmalarımız var onun harici büyük eksiğimiz kalmadı. Nasip olursa bir- bir buçuk ay sonra yani bayram sonunda kullanılabilir gelecek diye düşünüyoruz. Yani seyirciliği ilk maçımızı burada oynayabiliriz diye düşünüyoruz."

Eskişehirspor Yönetim Kurulu üyesi Özgür Demirdaş da yaptığı açıklamada, eksiklerin çok küçük olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Müdürümüz küçük eksikler dedi ama ben çok katılmıyorum. Burada daha çok eksiğimiz var. İç tefrişatlarla ilgili çok eksiğimiz var. Bununla ilgili bakanlıktan ödenek bekliyoruz. Burada daha 20-30 milyonluk daha eksiğimiz var. Yani bizim eksiğimiz tamamlandığında iki üç aya kadar tamamlarız diye düşünüyoruz. Biz önümüzdeki maç burada oynarsak bu çimler bizi üç ay daha geriye götürür. İlk maça yetişmesi mümkün değil. Çimler bir bozuldu mu düzeltmek çok ciddi bir zaman alır. Biz çimler tam olsun biz daha sonra sahaya girelim istiyoruz."

Konuşmaların ardından basın mensupları tribünleri, locaları ve basın odalarını gezdiler.



-----

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!